Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Citroën C3

Nieuws: Citroën C3

Officieel de nieuwe C3

30.06.2009

Na het uitlekken van de eerste beelden heeft Citroën besloten de nieuwe C3 maar wereldkundig te maken. Citroën heeft grootste plannen met de C3. Zowel de particulier als de zakelijke rijder moet de nieuweling gaan omarmen.

Of dat gaat lukken zal de tijd leren, maar de nieuwe Citroën C3 ziet er in ieder geval een stuk meer volwassen uit. Zeker in vergelijking met de toch wat oubollige huidige generatie. Het design past, zoals we eerder konden concluderen, precies in het huidige familiegezicht dat met de C3/C4 Picasso en C5 werd ingezet. De nieuwe generatie is met buitenmaten van 3,94 m x 1,71 m x 1,51 m (l x b x h) een slag groter geworden dan de huidige C3.

Citroën C3Citroën belooft voldoende bewegingsvrijheid voor de inzittenden. Bovendien besteedde het veel aandacht aan de gebruikte materialen en de afwerking van het interieur. Een nieuw hifi- en multimediasysteem en een optionele Zénith (panoramische) voorruit maken hier onderdeel van uit. Ook aan de hand van de looks van het interieur kunnen we merken dat de nieuwe C3 hoog wordt ingezet. Het geheel ziet er bijzonder gelikt uit.

Minder dan 99 g/km CO2
Over de beschikbare motoren laat Citroën nog niet veel los. Daarover zullen we vast en zeker binnenkort worden geïnformeerd. De nieuwe C3 beleeft namelijl z´n showdebuut tijdens de IAA in Frankfurt (begin september). Enkele maanden later vindt ´ie zijn weg naar de dealers. De Fransen laten trouwens wel los dat de verschillende motoren - vanzelfsprekend - zuinigere en schoner zullen zijn. Er verschijnt zelfs een krachtbron die minder dan 99 g/km aan CO2 uitstoot. En vanaf eind volgend jaar zal er een start/stop-systeem worden geïntroduceerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model