Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C3 WRC Concept

Nieuws: Citroën C3 WRC Concept

Op titeljacht: Citroën C3 WRC Concept

22.09.2016

Citroën maakt zich op voor de introductie van een nieuwe bolide in het Wereld Rally Kampioenschap (WRC). Welke vorm dat zal aannemen, is volgende week in Parijs te zien. Daar zal een concept van een rallymonster te zien zijn, gebaseerd op de nieuwe Citroën C3 die enkele meters verderop z'n werelddebuut zal beleven.

De nieuwe C3 oogt sympathiek, maar tegen dat de heren bij Citroën Sport ermee klaar zijn, is hij vooral gemeen. Hij is een heel stuk breder dan de versie die gewone stervelingen kunnen kopen en op de afmetingen van de vleugels werd niet bespaard. Onder de kap komt een benzine met 380 pk en een elektronisch differentieel.

Op titeljacht
Het Franse merk heeft een rijke rallygeschiedenis. Het won al 8 kampioenstitels en 96 races. En Citroën heeft honger naar meer. De afgelopen drie jaren heeft Volkswagen het stokje van de Fransen overgenomen en dat zint ze totaal niet. Met de C3 WRC hoopt Citroën haar rijtje titels voort te kunnen zetten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model