Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Nieuws: Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

14.11.2017

De Citroën C3 is in WRC-uitvoering echt een dikke bolide, maar we moeten toegeven dat ook deze R5 best een fraaie bak is.

Citroën is een van de meest succesvolle rallymerken van de afgelopen jaren. Dit is het nieuwste speeltje: de C3 R5. Het goede nieuws is dat iedereen 'm kan aanschaffen om zelf rally's mee te rijden, het slechte nieuws is dat je 'm waarschijnlijk niet kunt betalen. Het eerste exemplaar gaat nog deze maand de weg op tijdens de Rallye du Var, onderdeel van het Franse rallykampioenschap.

De ontwikkeling van de C3 R5 is nog niet afgelopen, dus hij is nog niet officieel gehomologeerd. Dat betekent dat 'ie ingezet zal worden als de zogeheten nulauto, de rallywagen die het parcours verkent voor de andere deelnemers volgen. Volgend jaar zien we 'm ongetwijfeld terug tijdens serieuze wedstrijden.

Ander zijspoortje: wat ons betreft mag er ook een straatversie van deze R5-variant ontwikkeld worden. De C3 is normaal gesproken best een degelijke auto, dus een beetje extra spieren zouden 'm alleen maar goed doen. Dan heeft Citroën plotseling een concurrent voor de Toyota Yaris GRMN, Ford Fiesta ST en Volkswagen Polo GTI in huis.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model