Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Foto's: Nieuws Citroën C3 Pluriel

Nieuws: Citroën C3 Pluriel

Facelift Citroën C3 Pluriel

10.03.2008

De Citroën C3 Pluriel heeft een kleine facelift ondergaan. Zowel het interieur als het exterieur van de C3 Pluriel werd in detail aangepast. Nog voor de zomer staat de vernieuwde C3 Pluriel bij de dealers.

Met de C3 Pluriel heeft Citroën een wat vreemde eend in de bijt. In tegenstelling tot de zeer succesvolle 206 CC en 207 CC van Peugeot heeft de C3 Pluriel nooit een verkooptopper kunnen worden. Zijn typische stoffen dak moest misschien associaties met de 2CV oproepen, maar daarin is Citroën niet geslaagd. Met een kleine facelift hoopt Citroën toch weer wat aandacht op het model te vestigen. Al zullen de verkoopcijfers daardoor niet explosief toenemen.


Minimale wijzigingen

Ford FiëstaDe vernieuwde C3 Pluriel is aan de buitenzijde herkenbaar aan de nieuwe koplampen die voortaan een donkere look hebben gekregen. Aan de voor- en achterzijde zien we grotere Citroën-logo´s en ook de achterlichtunits werden vernieuwd. Tot slot werd ook de grille aangepast. In het interieur zijn de wijzingen evenmin spectaculair te noemen. Wat chromen randjes en voortaan een compleet in zwart uitgevoerd dashboard zijn de belangrijkste wijzigingen.

Motoren en uitrusting

Citroën C3 PlurielDe C3 Pluriel is leverbaar met een 75 pk sterke 1.4i, een 110 pk sterke 1.6 16V en een 70 pk sterke 1.4 HDi-dieselmotor. De standaarduitrusting bestaat onder meer uit cruise control, een gekoeld dashboardkastje, mistlampen, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers en een audiosysteem met MP3-afspeelmogelijkheid. Nog voor de zomer staat de vernieuwde C3 Pluriel bij de Citroën-dealers. De prijzen zijn nog niet bekend maar zullen weinig afwijken van de huidige prijsstelling.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model