Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Citroën C-Aircross Concept

Nieuws: Citroën C-Aircross Concept

Citroën C-Aircross voorbode compacte SUV

07.02.2017

De C4 Aircross lukte het niet het hoofd boven water te houden tussen al het SUV-geweld. Al na drie jaar ging het model kopje onder. Citroën geeft echter niet op en presenteert met de C-Aircross Concept een mogelijke opvolger.

Met een lengte van 4,15 meter, breedte van 1,74 meter en een hoogte van 1,63 meter is de C-Aircross Concept weliswaar een slag kleiner, het wil niet zeggen dat de auto, wanneer 'ie eenmaal in productie is genomen, het ontstane gat kan opvullen dat de C4 Aircross achterliet. Misschien is het zelfs wel slim van Citroën om net iets compacter te gaan zitten dan voorheen, aangezien vooral de marktvraag naar compacte SUV's niet lijkt te stoppen. Anderzijds, de Fransen hebben ook al de C4 Cactus. En daarvoor gelden vergelijkbare buitenmaten.

Lekker eigenaardig
Welke Citroën de C-Aircross Concept ook gaat vervangen, serieproductie is zeker. Dat hebben de Fransen al bevestigd. En dat betekent dat we er weer een lekker eigenaardig SUV-alternatief bij krijgen. Mits de C-Aircross vrijwel 1-op-1 groen licht krijgt.Zo ja, maak je dan maar alvast op voor de kenmerkende Airbumps, een retro-achtig meubilair vol vrolijke kleurtjes en een koets zoals eigenlijk alleen Citroën zich die kan permitteren. Misschien halen zelfs de suïcidedeuren wel de showroom. Daarmee zou het excentrieke plaatje pas echt compleet zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model