Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Citroën AirCross

Nieuws: Citroën AirCross

Citroën AirCross: stoere C3 Picasso

08.04.2010

Speciaal voor de Braziliaanse markt presenteert Citroën de AirCross. Met deze opgeruigde C3 Picasso willen de Fransen een graantje meepikken van het crossover-segment dat vooral in Brazilië erg populair is.

In het rijtje Volkswagen CrossFox en Peugeot Hoggar voegt Citroën de AirCross toe. Alledrie de genoemde auto´s zijn specifiek ontworpen en ontwikkeld voor de Braziliaanse markt waar men een andere smaak heeft en andere eisen stelt. Door de vele slechte wegen is er in Brazilië een sterke behoefte aan meer bodemvrijheid, maar bovendien hechten de Brazilianen veel waarde aan een stoere uitstraling. En zo toverde Citroën de opvallende en trendy C3 Picasso om tot een SUV-achtig model.

Uitstraling
Citroen AirCrossVerantwoordelijk voor de stoere uitstraling zijn de nieuw ontworpen bumpers, de massief ogende grille en als detail het reservewiel op de achterklep. Een leuk detail is dat de dakrails doorlopen over de voorruit. Tot slot zien we andere wielen, ´AIRCROSS´ bestickering op de portieren en zilveren accenten. Eveneens uniek is dat er in Brazilië een grote vraag is naar modellen die op bio-ethanol kunnen rijden. Citroën levert de AirCross dan ook met een 1.6 en een 2.0 liter benzinemotor die zowel op benzine als op bio-ethanol kan rijden.

Berlingo XT-R opvolger?
Vooralsnog is het model alleen voorbehouden aan de Braziliaanse markt. Je weet echter maar nooit of de auto de oversteek naar EUropa zal maken. Het zou een mooie opvolger kunnen zijn van de Berlingo XT-R.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model