Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chysler 200

Nieuws: Chysler 200

Chrysler 200 hier als Lancia

15.10.2010

Chrysler presenteert de nieuwe 200, de opvolger van de hier weinig succesvolle Sebring. Aangezien Chrysler zich heeft teruggetrokken uit Europa is het model in ons land niet via het officiële dealerkanaal verkrijgbaar. Voor ons staat een evenknie met Lancia-logo klaar.

Het Lancia-derivaat is weliswaar nog niet officieel bevestigd, maar sinds het samengaan van het Italiaanse merk met Chrysler is de kans groot dat die er komt. We verwachten hem eind 2011. De Chrysler 200 zal nog dit jaar bij de Amerikaanse dealers te bewonderen zijn.

Geen diesels
ChryslerIn het vooronder van de 200 huist een nieuw ontwikkelde Pentastar-V6. Het blok is 3.6 liter groot en wordt gekoppeld aan een zestraps automaat dat de 283 paardenkrachten naar de achterwielen leidt. Ook is er een 2.4 liter benzinemotor verkrijgbaar met naar keus een handbak of automatische transmissie. Het woord "diesel" nemen de Amerikanen liever niet in de mond. Zo´n oliestoker bevat het programma dan ook niet. Wil de Lancia-afgeleide in Europa slagen dan zal deze er weldegelijk moeten komen, maar met het palet diesels dat de Fiat Group in huis heeft moet dat geen probleem vormen.

Sebring
De Chrysler Sebring is een zeldzaamheid in ons land. Het model liet dan ook veel te wensen over op het gebied van onder meer rij-eigenschappen en kwaliteit. Chysler belooft dat de 200 een flinke stap voorwaarts is dankzij een stijvere constructie en een grondige herziening van de ophanging. Bovendien zou de 200 aanzienlijk stiller moeten zijn mede vanwege de materialenupgrade in het interieur. De Sebring moeten we dus maar snel vergeten, hoewel dat best lastig is nu de 200 aardig veel van zijn voorganger weg heeft. Een zware taak voor Lancia om daar verandering in te brengen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model