Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Chrysler FlexFuel

Nieuws: Chrysler FlexFuel

Chrysler klaar voor E85 bio-ethanol

15.04.2008

Chrysler, Jeep en Dodge zijn klaar voor het gebruik van E85 als brandstof. In Amerika worden deze modellen al jarenlang aangeboden, maar door de slechte infrastructuur in Europa is de stap naar ons continent nog niet gezet. Daar lijkt verandering in te komen.

Sinds 1998 heeft Chrysler (Chrysler, Jeep en Dodge) al meer dan 1,5 miljoen voerrtuigen op E85 afgeleverd. In Amerika is de brandstof immers al langere tijd op grote schaal verkrijgbaar. De ervaring met bio-ethanol is dan ook minstens zo groot als bij Volvo, Ford en Saab. Modellen als de Chrysler Voyager en Sebring, de Dodge Avenger en de Jeep Commander en Grand Cherokee zijn leverbaar als FlexFuel-model. De Flex Fuel-uitvoeringen hiervan zouden op korte termijn ook naar Nederland kunnen komen. Van elk nieuw model dat Chrysler LLC ontwikkelt, is altijd een Flex Fuel-variant beschikbaar. Dat geldt ook voor de Dodge Journey, die in juni wordt verwacht. Als het om E-85 zelf gaat, is Chrysler 'ready to go'. Voor Chrysler is het op dit moment nog een kwestie van beschikbaarheid én kosten. Maar de kans lijkt groot dat de modellen ook bij ons leverbaar zullen worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model