Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chrysler ENVI

Nieuws: Chrysler ENVI

Chrysler wil deadline elektrisch model in 2010 halen

16.04.2009

Volgend jaar moet de eerste volledig elektrisch rijdende Chrysler op de markt komen. En om die deadline te halen heeft het Amerikaanse merk de handen ineengeslagen met batterijleverancier A123Systems. Die gaat het accupakket in het model leveren.

De afgelopen tijd stelde Chrysler verschillende Electric Vehicles (EV) voor. Deze geheel of gedeeltelijk op elektriciteit rijdende modellen worden door ENVI (´Enviroment´) - een bedrijsonderdeel van Chrysler -gebouwd en het is de bedoeling dat één van deze modellen in 2011 wordt gelanceerd. Belofte maakt schuld en om dat laatste te voorkomen is Chrysler een samenwerking aangegaan met A123Systems. Deze batterijenleverancier heeft veel kennis en kunde op het gebied van accutechniek en dat scheelt aanzienlijk in ontwikkelingstijd, aldus beide partijen. Bovendien brengt het schaalvoordelen met zich mee.

Buren
A123Systems is zelfs van plan om een fabriek in de staat Michigan neer te zetten, vlak naast de productiefaciliteiten van Chrysler LLC. Het bedrijf wil daar lithion-ion accu's op basis van nanophosfaat produceren, een type batterij dat ook de eerste EV op de markt zal bevatten. Welke model (Dodge Circuit EV, Jeep Wrangler EV, Jeep Patriot EV, Chrysler Grand Voyager EV, Chrysler 200C EV Concept) het gaat worden is nog onduidelijk. In 2010 zullen we het weten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model