Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolets spelen voor eigen dokter

Nieuws: Chevrolets spelen voor eigen dokter

Chevrolets spelen voor eigen dokter

08.01.2015

Moderne auto’s zitten tjokvol technologie. Er wordt zoal gemeten hoeveel het brandstofverbruik bedraagt, of er ongelukken op de loer liggen en zelfs geheel automatisch inparkeren is zo bijzonder niet meer. Echter is er volgens Chevrolet nog veel potentie, zoals auto's die waarschuwen voor onderdelen die mogelijk op het punt staan kapot te gaan.

Meerdere 2016-modellen van Chevrolet, die in september op de markt verschijnen, worden uitgerust met zo'n probleem verhoedend systeem. De auto waarschuwt de eigenaar indien er binnenkort een onderdeel dreigt stuk zal gaan. Het systeem monitort onder meer de startmotor, batterij en brandstofpomp op problemen voordat deze daadwerkelijk plaatsvinden. Neemt het een dreigend probleem waar, dan ontvang de bestuurder een email, sms en een melding op de boordcomputer van de auto die oproept tot vervanging van het onderdeel. De modellen waar deze innovatie voor beschikbaar komt zijn de Corvette, Suburban, Tahoe, Silverado en Equinox.

Addertje onder het gras
Een ideaal systeem dus. Nou, er zitten wel enkele haken en ogen aan die niet iedereen zal bevallen. Zo moet namelijk de sensorinformatie worden gedeeld met de fabrikant via dit zogeheten OnStar-systeem. Eventuele problemen zijn een vermindering van het startvermogen, brandstofdoorstroming of voltage van de batterij. Dit zijn nu niet bepaald gegevens waarvan Chevrolet zonodig op de hoogte hoeft te zijn en de auto probleemloos zelf kan analyseren zonder je gegevens naar de fabrikant op te sturen. Het heeft er dus alle schijn van dat Chevrolet een groot aantal sensorgegevens wil verzamelen. Maar wellicht tillen we hier iets te zwaar aan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model