Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Chevrolet Volt

Nieuws: Chevrolet Volt

Brandgevaar Volt wordt verholpen

09.01.2012

GM kondigt modificaties aan voor de structuur en het koelsysteem van de Chevrolet Volt. Onlangs raakte het elektrische model in Amerika in opspraak nadat er een brandje was ontstaan in een wrak dat gebruikt was tijdens een botsproef. De Opel Ampera, de Volt’s evenknie, krijgt dezelfde aanpassingen.

De brand in een wrak van de elektrische Chevrolet Volt ontstond na een lekkende accu, enkele weken nadat National Highway Traffic Safety Administration de botsproeven had uitgevoerd. Hoewel het testcentrum de voorschriften van de fabrikant niet had opgevolgd en de accu's had moeten verwijderen na de botsproeven en GM ervan overtuigd is dat de Volt (en Ampera) veilige auto's zijn gaat het toch verbeteringen doorvoeren om de onrust bij de Amerikanen weg te nemen.

Modificaties
Chevrolet VoltOm de batterij nog beter te beschermen in het geval van een zware aanrijding van opzij zal GM een deel van de veiligheidsstructuur van de Volt verstreken. Tevens wordt een extra sensor in het reservoir van het koelsysteem van de accu aangebracht om het temperatuurniveau te monitoren. Het aanbrengen van een ring bovenop het koelvloeistofreservoir van de batterij moet er dan vervolgens nog voor zorgen dat er geen koelvloeistof gaat lekken na een (zwaar) ongeval. “De door te voeren verbeteringen en modificaties zijn enkel bedoeld om de zorgen weg te nemen van zowel GM als het NHTSA,” zei Barra. “Er zijn geen veranderingen aangebracht aan het batterijsysteem of aan de samenstelling van de cellen als een resultaat van deze acties. We hebben het accusysteem van de Volt gedurende 285.000 uur (volgens de fabrikant gelijk aan 25 jaar) getest en hebben er volledig vertrouwen in dat het celontwerp van de beide auto's behoort tot het veiligste dat op de markt is.”

Vertraging
Voor de Volts en Ampera's die momenteel al rondrijden zet GM een terugroepactie op touw. Bij de in ons land geleverde modellen zullen de modificaties al zijn doorgevoerd. Dat betekent echter wel dat de levering van de elektrische Chevrolet en Opel vertraging opleveren. Reken op enkele weken uitstel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model