Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Chevrolet Volt in het nieuw

Nieuws: Chevrolet Volt in het nieuw

Nieuwe Chevrolet Volt in alle opzichten beter

13.01.2015

Eigenlijk heeft de eerste generatie van de Volt maar een korte levenscyclus gekend. Vijf jaar slechts, want Chevrolet presenteert nu de geheel nieuwe Volt. Die is ontwikkeld vanaf een leeg vel papier en mede daardoor lichter, sneller en toch zuiniger, waardoor de (elektrische) actieradius is toegenomen.

Indien we naar de nieuwe Chevrolet Volt kijken zien we direct dat het design op de schop genomen is. Hij ziet er weer kersvers uit. Toch is hij ondanks zijn lagere daklijn en nieuwe lijnenspel onmiddellijk herkenbaar als opvolger van de huidige Volt. Onder het nieuwe koetswerk vinden we een gloednieuw platform waarop straks ook de Opel Astra en Chevrolet Cruze komen te staan. Maar dat is niet de enige onderhuidse verandering.

Meer is verder
Zo'n beetje alles is geheel nieuw ontwikkeld, dus ook het accupakket. Zo zijn er ditmaal veel minder cellen aanwezig: 192 in tegenstelling tot de eerdere 288 stuks. Bovendien hebben ze een extra capaciteit van 20%. Hierdoor kan de Volt meer energie opslaan, wat zijn actieradius weer ten goede komt. Met de nieuwe Volt is (onder ideale omstandigheden) 640 km ver te komen, waarvan 80 geheel elektrisch.
Nieuw is ook de verbrandingsmotor. Was dat voorheen een 1.4 liter viercilinder-benzine, nu is dat een 1.5 liter (van hetzelfde soort). Een vermogen van 101 pk levert die zelfstandig, en zijn hoofdtaak is opnieuw als generator en daarmee range-extender te fungeren. Al met al is de nieuwe aandrijflijn 12% efficiënter en maar liefst 45 kg lichter geworden, wat zijn bijdrage levert aan het lagere totaalgewicht. Een cijfer noemt Chevrolet niet, maar wel laten ze weten dat de motorkap en achterklep nu van aluminium zijn. Opladen van de lege accu's duurt nog altijd wel tergend lang, namelijk zeker 4,5 uur aan een reguliere stopcontact. In Amerika, waar ze normaliter 120 Volt-stopcontacten gebruiken, bedraagt de laadtijd aan huis maar liefst 13 uur!

Overzees
Laten we (voor Chevrolet) hopen dat die lange laadtijden bij de gloednieuwe Volt, die een behoorlijke stap heeft gemaakt ten opzichte van zijn voorganger, niet alsnog parten gaat spelen. De plug-in hybride heeft immers tot dusver nog niet gebracht wat ervan was verwacht. Daardoor is het zelfs onzeker of er opnieuw een Europese evenknie komt in de vorm van de Opel Ampera. De nieuwe Volt komt in elk geval niet deze kant op, heeft GM aangegeven, wat best jammer is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model