Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Trax

Nieuws: Chevrolet Trax

Chevrolet treedt in detail over nieuwe Trax

14.08.2012

De Chevrolet Trax volgt de Opel Mokka op de voet. Van de Duitser weten we inmiddels de prijzen al terwijl over de Amerikaan nu de techniek uit de doeken wordt gedaan. Beide staan respectievelijk vlak vóór en kort na de jaarwisseling bij de dealer.

Chevrolet is aan een flinke opmars bezig en voegt binnenkort de Trax aan z´n vloot toe, waarmee het onder meer de Nissan Juke het vuur aan de schenen wil leggen. Kort na het aanvangen van 2013 meert Chevy's mini-SUV nog aan. En niet alleen bij ons overigens, want de Trax is een wereldwijd gevoerd model en zal in maar liefst 140 landen geleverd worden. Vreemd genoeg niet in de Verenigde Staten, want moeder General Motors vindt het aldaar al welletjes met onder meer de Chevrolet Equinox en de Buick Encore.

Mokka
De Chevrolet Trax staat er zoals gezegd niet alleen voor. Hij is samen met de Opel Mokka ontwikkeld, maar ook met de zojuist genoemde Buick Encore. Eigenlijk nemen ze van elkaar zowat de hele technische mikmak van elkaar over, dus meer dan een jassenwissel wordt het in principe niet. Maar dat wil niet zeggen dat ze ieder zo een eigen publiek aanspreken, want uiterlijke verschillen zijn er nogal. In tegenstelling tot de erg gelijkaardige Encore en Mokka krijgt de Chevy een veel stoerder en bonkiger uiterlijk dat bovendien goed aanleunt bij de stijlelementen van de rest van de vloot.

Opbergvakken
Ook binnenin zijn er lichte verschillen met als grootste de herontworpen dashboard. Maar ook de middenconsole is meer op z'n Chevy's. Aan bagageruimte biedt de Trax normaliter 356 liter. Een in delen neerklapbare achterbank (60/40) is standaard en ook de voorste passagiersstoel kan volledig plat. Daarnaast belooft Chevrolet vele opbergmogelijkheden waaronder onder diverse vakken boven en aan beide kanten van de middenconsole en een opberglade onder de passagiersstoel. Onder de vloer van de bagageruimte is aanvullende opbergruimte.

Motoren
In tegenstelling tot Opel levert Chevrolet niet de atmosferische 1.6 in de 4,25 meter lange Trax. De Amerikanen bieden enkel de 1.4 liter viercilinderturbo aan als benzinemotor. Deze levert 140 pk en 200 Nm en zal gekoppeld zijn aan een handgeschakelde 6-bak. Vierwielaandrijving is standaard terwijl dat bij de 1.7-diesel als optie wordt aangeboden. De diesel is goed voor 130 pk en 300 Nm en is eveneens verbonden aan een handbak. Een zestraps automaat is optioneel.

Uitrustingniveau
De luxere uitvoeringen krijgen standaard Chevrolet MyLink, een infotainmentsysteem dat informatie van smartphones weergeeft op een 7 inch kleurendisplay met touchscreen. Vanaf komende winter krijgt MyLink een navigatie app die kan worden gedownload op compatible smartphones. Daarmee wordt een route die op de smartphone is ingesteld op het touchscreen van het MyLink-systeem weergegeven.
Aan veiligheidsvoorzieningen pakt de Trax uit met zes airbags, Electronic Stability Control inclusief Hill Start Assist, tractiecontrole en uiteraard ABS met elektronische remkrachtverdeling. Trailer Stability Assist en Hill Descent Control zijn standaard vanaf het LT-uitrustingsniveau.

Chevrolet stelt de nieuwe Trax binnenkort voor tijdens de Paris Motor Show in september.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model