Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Chevrolet Spark

Nieuws: Chevrolet Spark

Vernieuwde Chevrolet Spark naar Parijs

30.08.2012

Chevrolet pakt uit tijdens de aanstaande Autosalon van Parijs. Hun grootste nieuws is zonder meer de Trax, een compacte crossover. Maar zie vooral ook niet de kleine Spark over het hoofd. Ook die is in het nieuw gestoken.

Een groot deel van Chevrolet's succes op dit continent - en elders in de wereld - is dankzij de compacte Spark. Sinds 2010 doet hij steevast een duit in het zakje van de Amerikanen en het is dan ook niet verwonderlijk dat de vernieuwde Spark enorm belangrijk is voor het merk. Enkel wat modernisaties toepassen om weer een aantal jaren vooruit te kunnen was zodoende niet genoeg voor Chevrolet. Het mes ging daarom best diep in de Spark.

Exterieur
De vernieuwde Spark behoudt zijn kenmerkende, hoekige exterieur maar dan wel met hertekende bumpers rondom en ook de grille is nieuw, hetzij het twee keer kijken is om dit te ontdekken. De aangepaste koplampunits springen eerder in het oog alsmede ook de gewijzigde mistpitten. Aan de achterzijde is het derde remlicht (met LED-verlichting) nu geïntegreerd in de spoiler boven de achterruit, wat resulterende in een beter zicht naar achteren voor de bestuurder. Het geheel doet wat sportiever en tegelijkertijd frivoler aan, iets waaraan de nieuwe lichtmetalen wielen (14 en 15 inch) bijdragen alsook de nieuwe lakkleuren Salsa, Jalapeno, Denim, Lemonade en Techno Pink.

Interieur
Voor het interieur lijkt Chevrolet zelfs niet over een nacht ijs te zijn gegaan, al is de herkenbaarheid natuurlijk gebleven. Behoorlijk vernieuwd is het instrumentarium en de middenconsole die bij de duurdere uitvoeringen is voorzien van een 7 inch groot display dat toebehoort aan het Chevrolet MyLink-infotainmentsysteem van waaruit muziek, telefooncontacten en eventueel navigatie aangestuurd kan worden. Foto's erop bekijken kan ook. Tot slot wil Chevrolet nog even melden dat iedere Spark voortaan is uitgerust met airco, elektrisch bedienbare ramen en nieuwe decoratie-elementen.

Krachtbronnen
Het verkrijgbare motorenpalet blijft gelijk. Er is keuze uit een 1.0 liter met 68 pk of een 1.2 liter met 82 pk. Voor beide benzinemotoren geeft Chevrolet gemiddeld verbruik van 5,0 l/100 km op in combinatie met een CO2-uitstoot van 118 g/km. Een diesel is er niet. Wel is er een LPG-variant op basis van de eenliter.

We verwachten de vernieuwde Chevrolet Spark enkele maanden na zijn debuut in Parijs in de showrooms.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model