Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Spark EV

Nieuws: Chevrolet Spark EV

Elektrische Spark EV gepresenteerd

19.11.2012

Vanaf het voorjaar van 2013 kan je in Californië een elektrisch aangedreven Chevrolet Spark tegenkomen. Vanaf dat moment rijdt Chevrolet namelijk de compacte Spark met elektrische aandrijflijn bij de dealers binnen. Inmiddels kennen we wat meer details.

Wie in San Francisco is en een klein beetje oplet kan de elektrische Spark al tegenkomen. Chevrolet rijdt er namelijk al een aantal dagen met het model rond om zodoende de vrij linkse en milieubewuste bevolking voor te bereiden op de komst van de Spark EV.

20 minuten
Na de aankondiging afgelopen week weten we nu iets meer over het model. Chevrolet laat weten een 130 pk sterke elektromotor te monteren die het model in een seconde of acht naar de honderd moet doen versnellen. Of er überhaupt zo snel met de auto gereden zal gaan worden is de vraag, de Spark EV is immers volledig ingericht op het gebruik in stadsverkeer. Over een actieradius laat Chevrolet nog niets los, wel laat men weten dat het 20kWh lithium-ion batterijenpakket in 20 minuten tot tachtig procent opgeladen kan worden. Wie 100 procent opgeladen op pad wil moet een hele nacht aan de stroom. Via een smartphone app kan je gemakkelijk zien hoe ver de auto al opgeladen is en of je je reis dus vervolgen kunt.

Ervaring
Veel van de technologie in de Spark EV is afkomstig uit de Volt en Chevrolet's hybride trucks. Daarmee laten de Amerikanen weten volledig op de inmiddels beproefde techniek te vertrouwen. Vooralsnog zal de Spark EV eerst in de VS leverbaar worden. Een komst naar Europa wordt niet uitgesloten, maar daarover is nog niets bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model