Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Orlando

Nieuws: Chevrolet Orlando

Nieuwe 1.4 turbo voor Chevrolet Orlando

30.08.2012

Als aanvulling op het bestaande programma krijgt de Chevrolet Orlando een geblazen 1.4 benzinemotor. Vanwege gunstigere verbruik- en emissiecijfers betekent dit waarschijnlijk het einde voor de atmosferische 1.8.

Ook de Chevrolet Orlando ontkomt niet aan de opmars van turbodruk. Een verrassing is dit niet, want toen de grote, 7-zits MPV twee jaar geleden werd onthuld was al duidelijk dat de 1.8 het rijk niet voor zichzelf zou houden. Nu de 1.4 liter turbobenzinemotor (afkomstig van Opel) definitief in de Orlando is gelepeld lijkt het atmosferische alternatief direct een plek aan de zijlijn te krijgen.

Specificaties
De nieuwe motor levert namelijk 140 pk, slechts 1 minder dan de 1.8 liter zonder allerhande blaasapparaten. Indrukwekkender is het verbruik dat uitkomt op slechts 6,2 l/100 km, een besparing van ruim 15%. Dat gaan kopers in positieve zin voelen in hun portemonnee, zowel in gebruik als bij aanschaf. Want dat de 1.4 dankzij zijn eveneens lagere uitstoot goedkoper is aannemelijk. Prijzen zijn echter nog niet bekend.

Diesel
Dieselen blijft natuurlijk ook mogelijk in de Orlando. Hoewel in de basis niets verandert aan het tweeliter blok, wordt dankzij onder andere een stop/start-systeem een besparing tot wel 11% voorspeld. Zowel de nieuwe 1.4 als de aangepaste diesel zullen in Parijs hun officiële debuut maken en later dit jaar hun weg vinden naar de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model