Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Niva

Nieuws: Chevrolet Niva

Chevrolet Niva Concept is ontzettend stoer ding

29.08.2014

De Niva is voor Lada wat de Defender voor Land Rover is. Iconische cult. Sinds 1998 pronkt Chevrolet echter ook met de veren van de geliefde Niva en nu zijn het ook nog de Amerikanen die aan de haal gaan met een compleet nieuwe generatie.

‘Lada Niva is back’ schreven we in een ver verleden. Maar Lada heeft ogenschijnlijk ontzettend zitten slapen toen de Russische markt toegankelijk werd voor de producten van andere autobouwers. Anders zou Chevrolet nooit de naam Niva op een compacte SUV hebben kunnen kleven. Het kon dus wel, en daarom heeft niet alleen de Russische, maar ook de Amerikaanse autobouwer onder diezelfde naam een model in de catalogus staan. En volgens Chevrolet is die aan een grondige vernieuwing toe

Zonder stoere randjes
We gaan er maar eventjes vanuit dat de Lada-evenknie een soortgelijke vernieuwingsronde tegemoet kan zien, maar het zal desalniettemin schrijnend voor de schare fans zijn dat Chevrolet de aandacht rond een nieuwe generatie naar zich toetrekt. En de auto ziet er ook nog eens zeer appetijtelijk uit, niet alleen bij de liefhebbers. Let wel, het gaat nog om een conceptversie, maar Chevrolet belooft dat het productiemodel daarvan niet veel zal afwijken. Een leugentje om eigen bestwil, denken wij zo, want de snorkel, beschermplaat voor het carter, adequate bodembescherming, de zoeklichten en helaas ook de winch zal het definitieve product niet dragen. De weinig spectaculaire 1.8 liter benzinemotor en vijfversnellingsbak dan weer wel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model