Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Chevrolet Mi-ray

Nieuws: Chevrolet Mi-ray

Chevrolet kijkt in de toekomst

01.04.2011

Met de Camaro bewijst Chevrolet dat passionele auto’s nog niet zijn uitgestorven. Ook in toekomst zullen ze er volgens de Amerikanen nog zijn. Op de Seoul Motor Show tonen ze deze Mi-ray, volgens Chevrolet de muscle car over een x-aantal jaren.

Met de Chevrolet Miray Concept viert het merk haar 100-jarig bestaan. "Miray" betekent vanuit het Koreaans "toekomst" en daarmee geeft Chevrolet aan dat ze van plan nog lang mee te gaan, samen met de Amerikaanse muscle car. De futuristische vormgeving van de Mi-ray doet echter absoluut niet denken aan de stereotype muscle car, wel aan een tweetal Chevy's uit het verleden. De studie moet namelijk herinneringen oproepen van de Monza SS uit 1963 en de Corvair Super Spyder uit het jaar ervoor. Gaaf zijn ook de portieren die naar boven toe scharnieren. Het interieur doet juist denken aan de cockpit van een straaljager. Net als bij de vervaardiging van het koetswerk is er veel gebruikgemaakt van koolstofvezel en aluminium.

Emissievrij
Gespierd ziet de Mi-ray er zeker uit, maar muscle cars staan toch vooral synoniem voor cubic inches. Echter in de toekomst is geen plaats voor dergelijke volumeblokken. De Chevrolet Mi-ray moet het doen met een 1.5 liter turbomotor. Daaraan gekoppeld zijn twee elektromotoren met iedere een kracht van 15 kW. Gezamenlijk fungeren ze als hoofdkrachtbron, de benzinemotor springt pas bij wanneer de accu's leeg zijn of als de bestuurder brute commando's geeft. Emissieloos rijden is dus het voornaamste doel van de Mi-ray. Superschoon natuurlijk, maar dat betekent ook louter het geluid van de wind en banden. Hmm, niet meteen onze gedachte van de muscle car van de toekomst.

Bekijk ons aanbod Chevrolet

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model