Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet GPiX Concept

Nieuws: Chevrolet GPiX Concept

Officieel GPiX Concept

30.10.2008

Met de Chevrolet GPiX Concept presenteert GM een voorbode van een mini-SUV. De auto is onthuld op de Autoshow in Sao Paulo en voornamelijk bestemd voor dergelijke markten. Ondanks dat het een conceptcar betreft is het aannemelijk dat er een productiemodel van komt.

Chevrolet ziet veel potentie in het segment van kleine SUV´s. Vooral gezien het succes van modellen als de Nissan Qashqai en op stapel staande Toyota Urban Cruiser lijkt ook Chevrolet een aandeel in dit segment te willen veroveren. Om die reden heeft het GM Design Center in Brazilië deze GPiX Crossover Concept ontworpen en ontwikkeld. GPiX staat daarbij voor een samentrekking van Global en Pictures. Daarmee geeft Chevrolet aan dat de auto wereldwijd zal worden verkocht.

Chevrolet DNA
Chevrolet GPiXDe driedeurs crossover heeft duidelijk kenmerken van Chevrolet´s design-DNA. De grille draagt de ´big plus´ en straalt veel overeenkomsten uit met de Captiva en Cruze. De hoge bodemvrijheid en stoere details moeten de auto op een SUV laten lijken.

Glazen dak
Het interieur vangt veel licht op dankzij het glazen dak. Daaronder bevinden zich vier afzonderlijke stoelen waarvan de achterste twee geheel vlak in de vloer kunnen worden opgeborgen. Het instrumentenpaneel is grotendeels digitaal uitgevoerd en qua features is de auto voorzien van onder meer Bluetooth en de mogelijkheid om een PDA aan te sluiten.

Productiemodel?
Dit nieuwe segment heeft volgens Chevrolet veel potentie. Een productiemodel is dan ook zo goed als zeker. En als die er komt zal er ook een Opel-variant van worden gebouwd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model