Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Chevrolet Cruze stationwagon

Nieuws: Chevrolet Cruze stationwagon

Prijs en details Chevrolet Cruze station

03.07.2012

Chevrolet wil haar aanwezigheid in het compacte segment graag verstevigen met de Cruze stationwagen. Uitgerust met een nieuwe diesel- en benzinemotor moet deze het wereldwijde succes van de Cruze uit gaan breiden.

Al meer dan een jaar geleden dook de Cruze stationwagen voor het eerst op en nu is het dan bijna zo ver. Terwijl we deze nieuwe C-segmenter aan de tand voelen in het Duitse Keulen heeft Chevrolet meer details over de stationwagon naar buiten gebracht. In zijn standaardconfiguratie is er een bagageruimte van 500 liter beschikbaar, met de leuningen achterin neergeklapt kan er 1.478 liter vervoerd worden. Standaard wordt een bagage-afdekzeil geleverd dat in een cassette wordt opgevouwen. Naast de kofferruimte heeft Chevrolet verspreid over de auto nog minstens tien verschillende opbergvakjes weten te verstoppen . Optioneel is de Cruze stationwagon beschikbaar met sleutelloos openen en starten en een 7 inch metend MyLink infotainmentsysteem. Details over de uitrustingsniveaus volgen echter op een later moment.

Benzine
Kopers van een Cruze stationwagen hebben de keus uit drie verschillende motoren. Allereerst is er de nieuwe 1.4 liter turbobenzinemotor. Gekoppeld aan een handmatige zesversnellingsbak stuwt hij de Cruze in 9,5 seconden naar de honderd dankzij een vermogen van 140 pk. Zijn topsnelheid ligt op 200 km/h terwijl het verbruik op 5,7 l/100 km blijft steken. Hierbij wordt 134 gram CO2 per kilometer uitgestoten.

Dieselen
Eveneens nieuw is de 1.7 liter turbodiesel die 130 pk, maar belangrijker, 300 Nm naar de wielen stuurt. Desondanks duurt de bekende sprint bij de diesel 0,9 seconden korter dan bij zijn benzinebroertje. Het verbruik komt, zoals we van een diesel mogen verwachten, lager uit. Volgens Chevrolet moet 4,5 l/100 km haalbaar zijn met een uitstoot van 119 gram CO2. Topmodel uit de dieselrange is de 2.0 liter die dankzij 163 pk en 360 Nm slechts 8,8 seconden nodig heeft voor de sprint naar de 100 km/h. Het verbruik komt uit op 5,2 l/100 km met een CO2-uitstoot van 138 g/km.

Prijzen
Chevrolet heeft nog niet alle prijzen bekend gemaakt maar liet wel weten hoeveel de Cruze stationwagon met de nieuwe motoren minimaal op moet gaan brengen. De 1.4 liter benzine staat vanaf € 24.895,- op de stoep terwijl voor de 1.7 turbodiesel € 27.495,- neergeteld moet gaan worden. De Cruze stationwagen staat vanaf oktober dit jaar in de showroom.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model