Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Corvette Stingray

Nieuws: Chevrolet Corvette Stingray

Corvette opnieuw Pace Car bij Indy 500

03.05.2013

Ook in 2013 is Corvette hofleverancier van de Pace Car tijdens de legendarische Indy 500 race. Dit jaar zetten de Amerikanen natuurlijk de hagelnieuwe Stingray in de spotlights tijdens calamiteiten.

Vorig jaar werd de Corvette ZR-1 tot officiële Pace Car van de Indianapolis 500 gedoopt, 2010 was het jaar van de Camaro SS en tijdens de komende editie van de befaamde ´rondjesrace´ is de net herboren Stingray de Chevrolet die het deelnemersveld in goede banen leidt als er calamiteiten op de baan zijn.

Geen extra pk's, wel een aero-pakket
De Corvette Stingray Pace Car is gespoten in Laguna Blue Tintcoat en voorzien van de officiële Indianapolis 500-stickers op de portieren. Verder zijn er speciale veiligheidsvoorzieningen en verlichting die de Pace Car onderscheiden van de productiemodellen. Volgens Chevrolet is het niet nodig om verdere technische veranderingen uit te voeren. De nieuwe 6.2 liter LT1-motor voorin de Stingray beschikt over 450 pk en dat moet volstaan om het IndyCar-veld voor te kunnen blijven zonder dat de raceauto´s het ´koud krijgen´. Wel wordt de Corvette Stingray Pace Car uitgerust met het Z51-pakket, dat onder meer bestaat uit een elektronisch slip-differentieel, geïntegreerde koeling voor de remmen, het differentieel en de transmissie en een uniek aero-pakket dat de stabiliteit op hoge snelheden moet verbeteren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model