Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Captiva

Nieuws: Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva vernieuwd

15.09.2010

Chevrolet heeft voortijdig het doek van de vernieuwde Captiva afgetrokken. De officiële onthulling staat gepland voor de Autosalon van Parijs, maar Chevrolet wou ons niet langer in spanning houden.

Geen onzichtbare facelift voor de Amerikaanse SUV. Het nieuwe front is direct herkenbaar en brengt de Captiva optisch een stuk dicht bij zijn overige familieleden. Zo zien we een gedeelde grille, nieuwe motorkap, opnieuw ontworpen koplampunits en een vernieuwde voorbumper met geïntegreerde mistlampen. Daarnaast is de achterkant door de vormgevers opgefrist met een nieuwe achterbumper en andere achterlichten. Ook de binnenkant van de Captiva is door Chevrolet onder handen genomen. Het Amerikaanse merk belooft een betere afwerking en hoogwaardigere 'look and feel' voor het gehele interieur.

Vier nieuwe krachtbronnen
Chevrolet CaptivaNaast de optische wijzigingen beschikt de vernieuwde Captiva ook over aangepaste techniek. Het volledige motorengamma werd vernieuwd en wordt vanaf heden aangevoerd door een 2.4 liter benzinemotor met variabele kleptiming en een vermogen van 171 pk. Vervolgens levert Chevrolet de SUV in een tweetal dieselvarianten die beiden beschikken over de nieuwe 2.2 liter common-rail turbodiesel die gewenst met 163 of 184 pk te verkrijgen is. Nieuw is ook het topmodel van de Captiva, een 3.0 liter V6 krachtbron met 258 pk. Laatstgenoemde motor is slechts te verkrijgen als 4x4, waar de rest zowel met voor- als vierwielaandrijving leverbaar is.

Standaard ESC en TCS
Om de concurrentie beter het hoofd te bieden heeft Chevrolet het chassis van de Captiva opnieuw afgesteld om de rijdynamiek, de bochten- en rolkarakteristiek en het rijgedrag te verbeteren. Standaard is de SUV uitgerust met Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TCS) en Braking Assist (BAS) alsmede voor-, zij- en gordijnairbags. Nieuw voor de Amerikaan is Hill Start Assist, een systeem dat het terugrollen op hellingen voorkomt, en een elektrische parkeerrem. Ook wordt de vernieuwde Captiva leverbaar met een audiosysteem dat voorzien is van een Aux-in-ingang, een USB-poort en Bluetooth-connectiviteit. De vernieuwde Chevrolet Captiva wordt tijdens de Autosalon van Parijs officieel aan het publiek voorgesteld. Zijn marktlancering vind aankomende lente plaats.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model