Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Camaro

Nieuws: Chevrolet Camaro

Prijs vernieuwde Chevrolet Camaro omhoog

06.06.2013

Stiekem zijn wij fan van de Chevrolet Camaro, maar dat zijn onze bestuurders in Den Haag duidelijk niet. De Amerikaanse muscle car wordt ondanks de laatste vernieuwingen namelijk opnieuw fors duurder.

De Nederlandse slurptax en BPM-heffingen zijn meedogenloos voor de Chevrolet Camaro. Ging de auto, toen hij in 2011 in ons land op de markt kwam, al meer dan drie keer over de kop ten opzichte van de Amerikaanse prijs, modeljaar 2014 kost minstens vier keer zoveel! Nederlanders betalen minimaal € 104.995,- voor een Camaro, en dat is wederom een prijsverhoging van ruwweg € 10.000,-.
Ter vergelijk: een vergelijkbare variant (met 6.2 liter V8) kost aan de andere kant van de Atlantische Oceaan nog geen 35.000 dollar, wat ongerekend iets meer dan € 25.000,- is. Zelfs onze zuiderburen betalen een schijntje in vergelijk met Nederland, namelijk een kleine 40 mille. De Camaro zal dus wel altijd een zeldzaamheid blijven op de vaderlandse wegen.

Uitrusting
In tegenstelling tot wat de fabriek kan leveren, is de Camaro bij ons enkel leverbaar met 405 pk sterke V8 in combinatie met een automaat. De zescilinders en de handgeschakelde versies zullen niet (via het officiële dealerkanaal) bij ons aanmeren. De standaarduitrusting is dus pertinent overdadig wat als een pleister op de wond gezien mag worden en bestaat ook nog uit onder meer keyless entry, Chevrolet's multimediasysteem MyLink met 7 inch touchscreen, een achteruitrijcamera en stemherkenning en het nieuwe head-up display. Een navigatiesysteem met Europese wegenkaart is als optie leverbaar. Overigens is de coupéversie optioneel te voorzien van met leer afgewerkte, elektrisch verstelbare Recaro-kuipstoelen voorin.

November
Hoewel de vernieuwde Chevrolet Camaro nu al te bestellen is, komt de levering pas in het najaar op gang. Vanaf november staat hij bij de dealer als Coupé en Cabriolet die ministens € 109.995,-, wat ruwweg € 5.000,- hoger is dan het voorgaande modeljaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model