Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Chevrolet Camaro

Nieuws: Chevrolet Camaro

Nieuwe vriend

03.09.2008

Twee studies heeft Chevrolet sinds 2006 van de Camaro laten zien. Een eerste indruk van de serieversie kregen we begin 2008, toen een eerste foto op een internet-blog opdook. Nu hebben de Amerikanen de opvolger van de legendarische sportwagen, wiens naam is afgeleid van het Franse „camarade“, vriend dus, officieel onthuld.

De Camaro kan terecht als globaal project binnen het GM-concern worden aangeduid: het design stamt uit de VS, de constructie leidde GM Holden in Australië, de tests vonden op talrijke testcircuits wereldwijd plaats en de productie zal de Canadese GM-fabriek in Oshawa op zich nemen. Begin 2009 moet de verkoop allereerst in de VS van start gaan. Maar al in de loop van het jaar zal de sportauto ook naar Duitsland komen.

Klassieke sportwagen
Foto's: Nieuws Chevrolet CamaroTerug naar het design. De vlakke Camaro kent de klassieke sportwagen-proporties: lange motorkap en korte achterzijde. Een powerdome, ver naar buiten staande wielen en de gespierde spatborden verlenen hem een krachtig uiterlijk. Benadrukt wordt deze indruk door de kieuwen voor de achterwielen en de brede schouderpartij.

Opdat de Camaro waar maakt, wat hij belooft, staan voor de aandrijving twee krachtige, direct inspuitende benzinemotoren beschikbaar. De basisversie wordt door een 300 pk sterke 3,6-liter-V6 aangedreven, die met een handmatige of een automatische zestrapstransmissie gekoppeld kan worden.

Enorme cilinderinhoud
Foto's: Nieuws Chevrolet CamaroIn de sportversie wordt een achtcilinder ingezet – met zegge en schrijve 6,2 liter cilinderinhoud. Typisch Amerikaans: de ontwikkelaars ontlokten aan het enorme aggregaat „slechts“ 422 pk. Over het koppel wordt momenteel nog gezwegen, maar de V8 zal zeker een flinke trekkracht hebben. In deze variant is de zestrapsautomaat standaard, desgewenst kan ook hier voor een handschakeling worden gekozen.

In de cockpit herinneren twee diep gelegen ronde instrumenten en grote uitleeseenheden met chroomrand aan klassieke sportwagens. Het optionele verlichtingspakket met LED-technologie moet in het interieur een uitnodigende sfeer creëren. Alternatief voor de standaard stofbekleding zijn leren stoelen met verwarming.

Net als toen
Foto's: Nieuws Chevrolet CamaroEen bijzonder hebbedingetje is de als optie verkrijgbare instrumenteneenheid voor de middenconsole. Deze was al in vergelijkbare vorm in de 1969 Camaro verkrijgbaar. In de nieuwe versie worden de weergaven voor olietemperatuur, oliedruk, laadtoestand van de accu en temperatuur van de transmissieolie met LEDs verlicht. Een hoogwaardig soundsysteem met USB-aansluiting en Bluetooth-interface verhoogt de wellnessfactor. Een parkeerassistent moet nog volgen die is bij de marktintroductie echter nog niet beschikbaar. Daarvoor in de plaats is er een op afstand bedienbaar startsysteem.

Foto's: Nieuws Chevrolet CamaroWat de rijeigenschappen betreft: daar valt momenteel nog weinig over te zeggen. Voor veilig remmen zorgt een remsysteem met vier van binnen geventileerde schijven, de V8 komt standaard met viercilinder-remklauwen. Bij alle modellen is een elektronisch stabiliteitsprogramma standaard, in de sportversie beschikt dit over extra race- en sportmodi.

Misschien ook als cabrio
Prijzen voor de Camaro wilde Chevrolet nog niet noemen. En ook of de in 2007 als studie gepresenteerde cabrio-versie in productie gaat, is nog niet bevestigd. Vermoedelijk echter zal de open variant al begin 2010 in de VS verkrijgbaar zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model