Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Camaro Convertible

Nieuws: Chevrolet Camaro Convertible

Officieel: Camaro Convertible

23.11.2010

Na een lange aanloopperiode strijkt de Camaro Convertibele dan eindelijk officieel zijn kap neer. Chevrolet heeft hem publiekelijk onthuld op de LA Motorshow en zal over enkele maanden in Amerika in de verkoop ingaan. Europa dient te wachten tot eind 2011.

De Chevrolet Camaro Coupé is een hit in Amerika en de kans is groot dat de nieuwe Camaro Convertible een soortgelijke toekomst tegemoet ziet. Het wachten wordt immers beloond. Chevrolet heeft het old school gehalte van de Camaro Coupé bij de Convertible goed weten te behouden waardoor het een echte boulevard cruiser is geworden -ondanks dat de Nissan 370Z (meer roadster) als één van de voornaamste rivalen wordt aangeduid. De rij-eigenschappen van de Convertible moeten eveneens op het niveau van de dichte variant staan. Extra aandacht voor de stijfheid van het chassis en de carrosserie heeft hiervoor gezorgd; de Camaro Convertible zou hiermee de BMW 3-serie Cabrio overtreffen, claimt Chevrolet.

Blazen maar!
CameroSpeciale attentie van Chevrolet ging eveneens uit naar de kap. Het stoffen dak is gemaakt van zacht textiel afgewerkt met een 'akoestisch schuim' zodat rust in het interieur gegarandeerd blijft bij het rijden in gesloten toestand. Ontgrendel de hendel in de A-stijl en 20 seconden later zitten de maximaal vier inzittenden er zonnig bij. De overkapping strijkt in een Z-patroon neer waarna het onder een tonneau cover uit het zicht verdwijnt. Eenmaal neergestreken houdt de (optionele) windvanger zoveel mogelijk de wind uit het interieur zodat de bassen van het audiosysteem goed hoorbaar de trommelvliezen bereiken. Met de tegen meerprijs verkrijgbare installatie van Boston Acoustics - voorzien van een 10 inch subwoofer - is het helemaal genieten geblazen volgens Chevrolet.

V6- of V8
CameroJe kunt ook gewoon de OnStar-radio (met esthetische verantwoorde haaienvinantenne achterop) laten voor wat het is en genieten van de zescilinder- of achtcilinderklanken. Kies je voor de LS of LT dan ligt er een 3.6 liter V6 met 316 in het vooronder. 'There is no substitute for cubic inches' geldt voor het SS-model met 6.2 V8 die 431 pk sterk is in combinatie met manuele 6-bak en 405 pk in het geval van de versie met automatische 6-traps transmissie. Acceleratiecijfers kan Chevrolet helaas nog niet melden, althans dat geeft het niet op.

30 mille
Chevrolet wil nog niet de voor ons geldende prijzen van de Camaro Convertible opgeven omdat de auto pas in het laatste kwartaal van 2011 hier bij de dealer staat. In Amerika is de auto er vanaf 30.000 dollar, maar houdt er rekening mee dat de vraagprijzen hier niet zo aantrekkelijk zullen zijn met ons belastingstelsel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model