Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Bolt EV Concept

Nieuws: Chevrolet Bolt EV Concept

Chevrolet Bolt EV Concept

13.01.2015

Chevrolet wil de aanval openen op de BMW i3. Met de Bolt EV Concept laten de Amerikanen zien hun elektrificatie-strategie verder uit te rollen. De auto debuteerde als conceptcar in Detroit, maar Chevrolet laat nu al weten de auto in geheel de Verenigde Staten alsook in talloze wereldmarkten in de showrooms te gaan zetten.

Tussen alle lovende woorden door laat Chevrolet amper details los over de auto die gezien kan worden als antwoord op de i3 van BMW. Want die scoort, met pijn in het hart van de Amerikaanse fabrikant, aanzienlijk in de VS. De kleurencombinatie die Chevrolet voor de Bolt EV Concept gekozen heeft lijkt dan ook niet geheel willekeurig.

Oké, wat weten we over de Bolt EV?
Chevrolet vertelt ons dat de auto een range heeft van zo'n 320 km. Volledig elektrisch. En de prijs zal worden vastgesteld op om en nabij de 30.000 dollar. Vooral met dat laatste feit heeft de auto meer kans van slagen. Een i3 kost in de VS immers minimaal 42.000 dollar, een substantieel verschil. Of de Bolt veel onder zal doen voor zijn Duitse concurrent is lastig in te schatten. Ja, ook Chevrolet spreekt over de toepassing van carbon, aluminium en natuurlijk materialen voor het interieur, maar daarmee hebben we ook alles wel gezegd. Ze houden de lippen verder stijf op elkaar.

En voor ons?
Reken niet op een komst naar Europa. Chevrolet heeft zich immers teruggetrokken van ons continent en heeft ook al aangegeven de nieuwe Volt niet in Europa te gaan voeren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model