Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Aveo Sedan

Nieuws: Chevrolet Aveo Sedan

Aveo Sedan in Genève

11.02.2011

In Detroit begin dit jaar trok Chevrolet het doek van de Sonic Sedan. In Europa verschijnt het model ook, maar hier heet hij Aveo Sedan. Het debuut van dat model wordt gevierd op de aankomende Autosalon van Genève.

De foto hier getoond is nog altijd de Amerikaanse Sonic Sedan en dient als een soort teaser voor de Europese Aveo Sedan, een van de nieuwtjes die Chevrolet begin volgende maand te melden heeft. De Aveo Sedan is voor tweederde gelijk aan de ook nog vrij recente hatchback. Waar die laatste vooral de jongere automobilist moet aanspreken verwacht Chevrolet dat het meer volwassen uiterlijk van de Sedan een andere doelgroep aan zal trekken, met name gezinnen die de meer praktische bruikbaarheid van het vierdeursmodel kunnen waarderen. De auto heeft een lengte van 4,39 meter en een breedte van 1,73 meter. De bagageruimte meet 502 liter, volgens Chevrolet een volume dat tot het grootste in zijn klasse behoort.

Interieur
Grotere buitenmaten betekent meer interieurruimte ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe Aveo Sedan zal voldoende plaats moeten bieden aan vier volwassenen. Het interieur heeft verder een moderne insteek en is voorzien van een dashboard met die tegenwoordig zo voor Chevrolet kenmerkende motorfietsklokken. Blauwe achtergrondverlichting en het in de portieren doorlopende, gekleurde instrumentenpaneel verhogen de sfeer binnenin. Aan luxe zal de Aveo Sedan onder andere een audiosysteem met USB-, AUX- en Bluetooth-functionaliteit leveren.

Afgestemd op Europa
Chevrolet heeft de Aveo Sedan naar eigen zeggen sportieve rij-eigenschappen meegegeven. "Het onderstel is speciaal op de Europese smaak afgesteld en bevat een dynamisch weggedrag, een karakteristiek die deels te danken is aan de stijve, integrale body-frame structuur, resulterend in een grote mate van torsiestijfheid. Deze behoort tot de stijfste in zijn klasse", aldus de fabrikant. Elektronische stuurbekrachtiging, elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en ABS zijn standaard op de vierdeurs Aveo.

Motoren
Het leveringsgamma bestaat uit vier benzine- en twee dieselmotoren. Tot de eerste serie behoren een 1.2 liter viercilinder met 70 of 86 pk, een 1.4 met 100 pk en een 1.6 liter motor goed voor 115 pk. Voor het eerst zal de Aveo worden aangeboden met twee versies van de 1.3 liter dieselmotor welke oorspronkelijk van Opel afkomstig zijn. Het betreft een versie met 75 pk en één van 95 pk. Beide zijn uitgerust met Start/Stop technologie. Een manuele handbak met vijf of zes versnellingen is standaard en een automaat met zes verzetten is op de meeste markten optioneel.

Zomer
De compacte vierdeurs Chevrolet komt ook in Nederland op de markt, al beseft de importeur dat het hier geen volumemodel zal worden. In ons land spelen compacte sedanmodellen nu eenmaal een kleine rol. In het zuiden en oosten van Europa daarentegen is het een van de meest verkochte carrosserievarianten. Bovendien heeft Chevrolet ook nog de Cruze, welke overigens in Genève juist voor het eerst als hatchback wordt voorgesteld. Beide modellen worden aankomende zomer gelanceerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model