Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Chevrolet Aveo hatchback

Nieuws: Chevrolet Aveo hatchback

Kalos-opvolger

14.08.2007

Chevrolet presenteert de Aveo hatchback, de opvolger van de Kalos. De compleet nieuwe Aveo heeft een nieuw design, maar is ondanks dat toch herkenbaar als opvolger van de Kalos. Vanaf maart 2008 staat de nieuwe Aveo bij de dealers. Zijn debuut beleeft de auto op de IAA in Frankfurt.

Nieuws Chevrolet Aveo hatchbackDe naam Aveo kennen we bij ons alleen in associatie met de kleine sedan van Chevrolet. In veel andere Europese landen gaat de Kalos ook als Aveo door het leven. Vanaf maart 2008 komt daar verandering in. De naam Kalos verdwijnt en in heel Europa zal de naam Aveo worden doorgevoerd. Het Aveo-gamma bestaat vanaf volgend jaar dan ook uit een sedan en deze nieuwe hatchback (3- en 5-deurs).

Stoer front

Het design van de Aveo hatchback is modern en krachtig. Het compleet nieuwe exterieur wordt getypeerd door de kenmerkende Chevrolet-grille die direct in het oog springt. Het wat saaie karakter van de Kalos heeft bij de Aveo plaats gemaakt voor een stoer front met een grote grille en grote koplampen. Aan de achterzijde - waar helaas nog geen foto van beschikbaar is - vallen de ronde lichtunits op.

Twee benzinemotoren

Nieuws Chevrolet Aveo hatchbackChevrolet gaat de Aveo hatchback leveren met een tweetal benzinemotoren. De eerste is een nieuwe 1.2 liter met een vermogen van 84 pk. De tweede is de reeds bestaande 1.4 met een vermogen van 98 pk. Die laatste is tevens leverbaar in combinatie met een automaat.

Voorjaar 2008

Zijn werelddebuut beleeft de nieuwe Aveo op de IAA in Frankfurt. In maart 2008 staat het nieuwe model bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model