Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Car2go en Smart in Amsterdam

Nieuws: Car2go en Smart in Amsterdam

Car2go en Smart in A'dam

13.04.2011

Na het Duitse Ulm en het Amerikaanse Austin komt het deelautoproject car2go ook naar Amsterdam. Vanaf eind dit jaar kan in onze hoofdstad instappen in een elektrische Smart als alternatief voor het reguliere openbaar vervoer.

Car2go is een innovatief mobiliteitsconcept waarbij honderden Smart's worden ingezet als te huren transportmiddel in de stad. Het gebruik is simpel: zoek de dichtstbijzijnde car2go-Smart via GPS, rijd naar je bestemming en reken het aantal gebruikte minuten af. Specifieke inleverstations zijn er niet en dat maakt het concept flexibel. "Car2go beoogt overigens een aanvulling te zijn op de bestaande transportsystemen door een oplossing te bieden voor korte en spontane enkele reizen en gaat geen concurrentie aan met andere transportsystemen in Amsterdam. We zijn eerder een extra puzzelstukje in de Amsterdamse mix van stadstransport", aldus Robert Henrich, CEO van car2go.

Pionier
Voor Amsterdam zal car2go 300 Smart's in gaan zetten en bijzonder hieraan is dat deze allemaal elektrisch zijn. Onze hoofdstad loopt daarmee voorop in dit project boven steden als Ulm, Austin en Hamburg die al langer bekend zijn met het car2go-concept en inmiddels 35.000 gebruikers kent. Eric Wiebes, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam: "We zijn blij dat car2go Amsterdam als eerste stad ter wereld heeft uitgezocht om dit elektrische autodeelproject te starten. Het sluit uitstekend aan bij het streven van Amsterdam om de luchtkwaliteit van de stad te verbeteren".

Voorbereidingen
Car2go plant de oprichting van een eigen vestiging in Amsterdam om de introductie van het innovatieve autodeelprogramma optimaal te kunnen begeleiden. Details zoals standplaatsen, parkeer-/laadconcept en de start van de klantenregistraties worden in de komende maanden besproken. De intentieovereenkomst die onlangs met de stad Amsterdam is overeengekomen, dient daarbij als basis.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model