Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac XTS

Nieuws: Cadillac XTS

Cadillac breidt zijn XTS letterlijk uit

10.09.2012

Een Amerikaanse auto is natuurlijk eigenlijk pas geslaagd zodra er een limousine van gemaakt is. Cadillac springt daar zelf maar alvast op in en bouwde ook meteen een rouwauto en extra luxe sedan.

Cadillac mag dan de reputatie hebben hét Amerikaanse luxe-merk te zijn, de afgelopen jaren leken alleen senioren nog geïnteresseerd. Om deze trend te breken lanceert Cadillac de komende jaren een flink modellenoffensief met de ATS, CTS, ELR, Ciel en XTS. Deze laatste moet de oude tijden doen herleven en Cadillac in de markt zetten als ultieme combinatie van sportiviteit en luxe. Gebaseerd op dit nieuwe vlaggenschip presenteert Cadillac nu drie varianten, voordat iemand anders aan hun nieuwe trots gaat sleutelen.

Livery
Het eerste model is ogenschijnlijk ongewijzigd ten opzichte van het origineel, maar onderhuids is er flink aan de XTS gesleuteld. Deze extra-luxe XTS Livery wordt door General Motors zelf gebouwd en is voorzien van zelfcorrigerende luchtvering achter, donker getinte ruiten achter, drievoudige climate control en een verwarmde achterbank.

Verlengd
Als de Amerikanen ergens om bekend staan dan zijn het wel limousines en menig Cadillac heeft dan ook al gediend als basis voor zo'n slagschip. Cadillac wil dit nu voor zijn en bouwt in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf twee koetsvarianten die volledig door de fabriek worden ondersteund. De XTS limousine kan in overleg met Cadillac korter of langer worden geleverd maar blijft dankzij de bemoeienis van de fabriek altijd binnen de veiligheidsmarges. De tweede koetsvariant is die van rouwauto. Hoewel specificaties hierover ontbreken zien we dat deze XTS zowel verlengd als verhoogd is om elke Amerikaan naar zijn laatste rustplaats te kunnen brengen. We zetten alleen onze vraagtekens bij de gigantische chromen velgen die de XTS Funeral Coach sieren. Het is vooralsnog onduidelijk of de speciale XTS-en ook de oversteek zullen maken naar Europa.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model