Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac XLR

Nieuws: Cadillac XLR

Cadillac XLR-V krijgt kleine opfrisbeurt

25.06.2008

De Cadillac XLR-V onderging een facelift. Binnenin treft je de voornaamste veranderingen aan. Aan de buitenzijde zal alleen de kenner de nieuwe van het oude model kunnen onderscheiden.

De Cadillac XLR-V is met zijn hoekige langgerekte stijlkenmerken altijd een opvallend model geweest. Daarnaast is het - in vergelijking tot soortgelijke modellen van Britse of Japanse makelij - een vrij zeldzame verschijning op de wegen. Cadallic probeert hier, met een optische en technische facelift, verandering in te brengen.


Fijngeslepen
Cadillac VTSOnder de lange motorkap huist nog immer de 450 pk sterke 4.4 liter 'Supercharged Northstar' V8-motor, bekend uit de V-series. Een beperkte aantal technische verfijningen aan de krachtbron waren voldoende om de XLR-V weer een tijdje leven in te blazen. Op het gebied van comfort heeft Cadillac gedacht aan zaken als Keyless Acces met start/stopknop, DVD-navigatie, een entertainmentsysteem en een verwarmd stuurwiel. Tijdens een warme zomerdag zorgt de ventilatiemogelijkheid in de zetels voor dat extra beetje comfort. Daarentegen is verwarmen eveneens een mogelijkheid. De veiligheidsvoorzieningen bestaan uit het Magnetic Ride Control System en het head-up display, die de belangrijkste gegevens op de voorruit projecteert.

Exterieur
Cadillac VTSDe veranderingen aan het exterieur zijn behouden gebleven tot een stel nieuwe mistlampen en een andere grille. Deze loopt nu door in de voorbumper, zodat de XLR-V meer verwant lijkt aan de overige Cadillac-familie. Ook de nieuwe luchtinlaten langs de flanken van de cabriolet dragen hier aan bij.

Interieur
Voor de inzittenden is het meest duidelijk dat ze met een XLR-V van modeljaar 2009 te maken hebben. Om het interieur naar een hoger niveau te tillen zijn er nieuwe materialen gebruikt. Stofering van alcantara in de kleuren Ebony en Cashmier weerspiegelt de nieuwe kijk van Cadillac op het hedendaagse luxe. Handgesneden en -gestikt lederen dashboardpanelen horen daar natuurlijk bij. De finishing touch wordt gevormd door de chromen ringen rond het instrumentarium en de verwerking van de metalen Bermuda-accenten. Een echte ´Amerikaan´ is voorzien van houtwerk en daar zal de XLR-V de koper niet in teleurstellen.

Herft 2008
We kunnen de gefacelifte XLR-V aankomende herft in de showrooms verwelkomen. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model