Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac SRX

Nieuws: Cadillac SRX

Cadillac SRX voorzien van nieuwe V6

01.10.2012

Bigger is better, het bekende levensmotto van menig Amerikaan. Bij Cadillac moeten ze ook zo gedacht hebben want de V6 in het vooronder van de SRX heeft er 600 cc en meer kracht bij gekregen. Het verbruik bleef echter op dezelfde cijfers steken.

Waar we in Parijs niet om downsizing heen konden, heeft de nood om de cilinderinhoud te reduceren blijkbaar nog niet alle Amerikaanse fabrikanten bereikt. Cadillac vervangt namelijk de V6 in de SRX door een nieuw exemplaar. De cilinderinhoud groeide hierdoor van 3.0 naar 3.6 liter en het vermogen neemt navenant toe: van 270 naar 318 pk. Dit betekent dat de bijna twee ton wegende Cadillac nog maar 8,1 seconden nodig heeft om de 100 km/h aan te tikken. Betekent de nieuwe motor ook een winst in verbruik en uitstoot? Nee, hoewel exacte cijfers ontbreken meldt Cadillac dat de verbruikscijfers gelijk zijn gebleven. Over het effect van de nieuwe motor op de prijsstelling is vooralsnog niets bekend gemaakt.

Uitrusting
Wat tevens is gebleven is de zestraps automaat en de standaard aanwezige vierwielaandrijving. Deze laatste is voortaan voorzien van een elektronisch gelimiteerd slip-differentieel waardoor bij stevig bochtenwerk optimale grip gegarandeerd blijft. Voor de bestuurder staat vanaf nu ook het CUE infotainmentsysteem tot de beschikking. Bedient vanuit een 8 inch LCD touchscreen kan je hieraan bijna elk denkbaar muziekmedium koppelen. Bedienen van het nieuwe systeem kan bovendien met de stem of de vingers waarbij, net als bij een tablet, met twee vingers kan worden in- en uitgezoomd en geswiped kan worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model