Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac Escalade

Nieuws: Cadillac Escalade

Nieuwe Cadillac Escalade toont zichzelf

08.10.2013

Bekend Amerika mag haar portemonnee trekken, want Cadillac heeft de nieuwe Escalade onthuld. Deze reus is traditioneel gezien dé keus van elke basketballer, rapper of acteur en dat zal in zijn nieuwe gedaante niet anders worden. De Escalade is opnieuw opvallend en opzichtig. Heerlijk!

Cadillac had voor ogen om de Escalade een minder opzichtig voorkomen en een grotere mate van distinctie mee te geven. Dat is deels gelukt. Want hoewel hij er op enkele punten inderdaad een stuk strakker en cleaner uitziet is het nog steeds een bombastisch ruimteschip. Het front kenmerkt zich andermaal door een kolossale grille die met zijn LED-verlichting meer in lijn loopt met overige Cadillac-familieleden. De zijkant heeft ten opzichte van zijn voorganger een strakke en krachtige plooi, terwijl ook de achterzijde rigide is vormgegeven met een loodrechte rij LED-lampen van boven tot aan de bumper. Standaard krijgt de Amerikaan bescheiden 20 inch velgen mee, terwijl de meeste kopers ongetwijfeld 22 inch chromen exemplaren opteren.

Verbeterd binnenwerk
De buitenzijde mag dan flink onder handen zijn genomen, de grootste hervormingen hebben plaatsgevonden in de huiskamer van de Escalade. Volgens Cadillac is er flink geïnvesteerd in vakmanschap zodat de zaken wat beter in elkaar steken. Het gebruik van kwalitatief betere materialen moet eveneens voor een meer premium-gevoel zorgen. De Escalade wordt uitgerust met het CUE-entertainmentsysteem met touchscreen dat we kennen uit de ATS en CTS.

Dikke achtcilinder
Downsizen in zo'n imposante Amerikaanse SUV is vloeken in de kerk en dus ligt er een 6.2 liter V8 met 420 pk en een koppel van 460 Nm onder de kap. Hij is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak en verkrijgbaar met zowel twee- als vierwielaandrijving. De verwachting is dat de Escalade wel een stuk zuiniger is ten opzichte van zijn voorganger maar exacte cijfers ontbreken nog. Ook overige details, alsmede de prijs zal begin volgend jaar bekend worden als de Escalade bij de dealer staat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model