Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac ELR

Nieuws: Cadillac ELR

NAIAS Detroit showdecor voor Cadillac ELR

20.12.2012

Cadillac maakt zich op voor de onthulling van de ELR nadat concerngenoten de Opel Ampera en Chevrolet Volt hem al voorgingen. Tijdens de Detroit Motor Show volgende maand gaat het doek eraf.

De Cadillac ELR is het productiemodel van de Converj Concept die ook in Detroit debuteerde, maar dan al weer in 2009. De Amerikaanse fabrikant heeft onverhoopt wat vertraging opgelopen, want eigenlijk zou de ELR vorig jaar al in de showrooms moeten staan.

Strak design
Hoe dan ook, volgens de laatste spionagefoto's die we van de ELR hebben blijft Cadillac behoorlijk trouw aan het studiemodel en dat juichen wij erg toe. Een strak, zeer hoekig lijnenspel maken de coupé onmiskenbaar tot een Cadillac en deze eigen identiteit kunnen wij wel waarderen.

Ampera/Volt
Technische informatie over de ELR wil Cadillac pas tijdens de presentatie in Detroit kwijt, dus moeten we het doen met wat we nu weten. Zeker is dat de aandrijflijn van de ELR in de basis die van de Ampera/Volt is, dus een elektrische met een verbrandingsmotor als range-extender. Echter omdat dit van een premiummerk als Cadillac verwacht wordt zal de ELR wel krachtiger en sneller zijn dan zijn concerngenoten. Vermoedelijk heeft de fabrikant daarvoor een beroep gedaan op een sterke, maar kleinere turbobenzinemotor.

De productie van de Cadillac ELR begint eind 2013.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model