Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac ELR

Nieuws: Cadillac ELR

Cadillac’s Volt ELR in 2014 showroomklaar

23.08.2012

De Cadillac ELR gaat volgend jaar dan eindelijk gepresenteerd worden. Behoorlijk later dan de Chevrolet Volt waarvan hij de techniek leent, maar de ELR slaat onder andere terug met zijn gelikte design.

De Cadillac ELR is de productieversie van de Converj Concept, en die stamt al weer uit 2009. We hebben dus erg lang op de auto moeten wachten die volgens 'Caddy' een luxe-versie van de Volt wordt. In het typische Cadillac-design zie je dat onder meer terug. Dat oogt niet alleen 'duurder', ook is de ELR in tegenstelling tot de Volt en Ampera een tweedeurs coupé. Binnenin zal de ELR eveneens op een luxueus sfeertje trakteren.

Turbomotor
Al te veel details over de prestaties worden tevens nog niet medegedeeld gezien de ontwikkeling nog niet rond is, maar de architectuur komt zoals eerder gezegd sterk overeen met dat van de Chevrolet Volt; een T-vormige lithium-ion batterij voedt een elektromotor, en als die leeg is zorgt een compacte benzinemotor voor stroom. Er circuleren intussen trouwens geruchten dat het aggregaat annex range-extender niet een 1.4 liter zal zijn, maar een kleiner, drukgevoed exemplaar.

Pebble Beach
De Cadillac ELR moet over precies een jaar verschijnen tijdens het Pebble Beach Concours d´Elegance. In 2014 start dan de productie in Detroit, naast die van de Chevrolet Volt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model