Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac ELR

Nieuws: Cadillac ELR

Cadillac Converj in productie als ELR

18.08.2011

Met de Cadillac ELR krijgen we een wel heel smakelijke variant van de Chevrolet Volt te zien. De ELR is namelijk optisch in hart en nieren een Cadillac, maar onderhuids wordt de techniek van de Volt/Ampera gebruikt.

Cadillac laat ons weten dat de ontwikkeling van de ELR inmiddels in volle gang is. Maar, vertelt men daar meteen bij, daardoor is het ook niet mogelijk om nu al in detail te treden. Het enige dat we weten is de aandrijflijn. De Cadillac ELR zal beschikken over een elektrisch aandrijfsysteem bestaande uit een lithium-ion batterij, een elektromotor, en een viercilinder benzinemotor als generator. De ELR maakt gebruik van elektriciteit als aandrijving, maar wanneer de accu's leeg zijn schakelt de ELR over.

Expansie
De Cadillac ELR zal eind 2013 op de markt komen. Daarmee krijgt het Cadillac-gamma de komende jaren forse uitbreiding. Onlangs al kondigde Cadillac aan de XTS en een compacte sedan met de codenaam ATS in 2012 in productie te nemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model