Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac Elmiraj Concept

Nieuws: Cadillac Elmiraj Concept

Cadillac verrast op Pebble Beach

16.08.2013

Ook Cadillac hoopt de bezoekers van Pebble Beach Concours d’Elegance voor zich te winnen. En wij gokken dat het Amerikaanse merk met de Elmiraj Concept een schot in de roos heeft! Wat een beauty!

BMW dacht vast even dat het de enige fabrikant was dat met een gloednieuwe auto op Pebble Beach Concours d´Elegance de aandacht naar zich toe kon trekken, maar daar steekt Cadillac een stokje voor. De rasechte Amerikaanse fabrikant laat zich op eigen bodem evenmin onbetuigd door de Elmiraj naar voren te schuiven, een erg ruime, luxueuze tweedeurs, gehuld in een evolutie van de hoekige stijltaal die het merk geen windeieren legde. Een deel van de inspiratie daarvoor komt voort uit de al evenzo flamboyante Cadillac Ciel Concept uit 2011. Maar de Amerikanen hebben ook posters van de Eldorado uit 1967 aan de muur hangen.

5,2 meter aan genot
De Elmiraj meet een weelderige 5,2 meter in lengte en mag dan wel een tweedeurs zijn, hij moet toch alle comfort bieden aan vier inzittenden. En dat begint al bij het instappen. Elektromotoren schuiven de architectonische voorstoelen 30 centimeter uit de weg en duwen ook de achterste zitplaats 10 centimeter richting deuropening om de passagier 'te ontvangen´. Daarna schuift alles vanzelfsprekend weer op z´n plaats.

V8-biturbo
Bij een wonderschone sloep als de Cadillac Elmiraj hoort natuurlijk een krachtcentrale die ook kan schitteren. Dit gezegd hebbende ligt er voorin die ogenschijnlijk eindeloze neus een 4.5 liter grote V8 met twee turbo's. En wat de cardanas naar de achterwielen te verwerken krijgt is evenwel verre van kinderachtig. De geblazen achtcilinder laat er namelijk 500 pk en 678 Nm op los. Prestatiecijfers geven de Amerikanen niet en dat vinden we ook niet erg. Erger is dat de Elmiraj niet in productie zal worden genomen. Inclusief de gigantische 22 inch velgen. We duimen maar vrezen het ergste omdat eerder al een streep werd gehaald door de Ciel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model