Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac CTS-V

Nieuws: Cadillac CTS-V

CTS-V uitgelekt

10.01.2008

Bij Cadillac zijn de eerste foto´s van de CTS-V ontsnapt. Niet zo gek ook als je bedenkt dat de auto maar liefst 558 pk op de achterwielen weet over te brengen. Zoiets vraagt om problemen en om embargo´s die gebroken worden. Zie hier, de nieuwe Cadillac CTS!

Cadillac opent serieus de aanval op de Duitse concurrentie. Want met de nieuwe CTS komen de Amerikanen wel heel dicht in de buurt van Audi, BMW en Mercedes. Maar vooral het topmodel moet van goede huize komen om auto´s als de Audi RS6, BMW M5 en Mercedes E 63 AMG het nakijken te geven. Cadillac heeft dan ook maandenlang op hoge snelheid ronden gereden op de Nürburgring. Alleen op die manier konden de Amerikanen de auto net zo afstellen als de Duitsers. Eén van de gevolgen is dat de CTS-V standaard wordt uitgerust met Magnetic Ride Control, een systeem waarbij een magnetisch veld in de schokbrekers de kracht bepaald. Dit kan afhankelijk van de omstandigheden worden aangepast en zodoende maximaal comfort en maximale sportiviteit verzekeren.

V8 met 558 pk

Nieuws Cadillac CTS-VOnder de verhoogde motorkap ligt de 6.2 liter V8 die we inmiddels kennen uit de Corvette ZR1. De motorkap moest verhoogd worden om de compressor te kunnen herbergen. Wel heeft Cadillac het vermogen iets teruggeschroefd en komt de CTS-V uit op een (nog steeds) allesverpletterende 558 pk en 744 Nm. Wat de prestaties van het model zijn geeft Cadillac nog niet vrij, maar reken er maar op dat de concurrentie het heel zwaar krijgt. Wie dat wenst kan kiezen tussen een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat die met flippers op het stuurwiel valt te bedienen.

Debuut in Detroit

De nieuwe Cadillac CTS-V maakt zijn debuut op de NAIAS 2008 in Detroit. Tegen die tijd zullen ook alle officiële foto´s en berichten van de CTS-V worden vrijgegeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model