Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Cadillac CTS Coupé Concept

Nieuws: Cadillac CTS Coupé Concept

CTS-coupé

22.01.2008

Cadillac onthulde in Detroit een coupé-variant van de CTS. Het betreft op dit moment nog een conceptcar, maar de kans is groot dat Cadillac de auto zal doorontwikkelen tot een productiemodel. De styling van de CTS Coupé Concept is opvallend, vooral door de relatief korte achterzijde.

Er is geen marktonderzoek gedaan en er zijn ook geen customer-clinics georganiseerd, deze CTS Coupé Concept is puur van de hand van de Cadillac-designers. Ze hadden daarbij de vrije hand om een conceptcar te creëren die binnen de CTS-serie past, maar de uitstraling van een coupé heeft. Het resultaat is deze conceptcar die de Amerikanen in Detroit onthulden.

Op basis van de CTS Sedan

Foto's: Nieuws Cadillac CTS Coupé ConceptDe basis van het model wordt uiteraard gevormd door de CTS Sedan. De conceptcar heeft dan ook dezelfde wielbasis, maar is over de gehele lengte ruim 10 cm korter. Gelijkenissen met de productieauto zijn er nauwelijks. Slechts de koplampen, de zijschermen en de grille komen overeen met die van de CTS. Verder heeft het designteam alle onderdelen opnieuw ontworpen en met de hand vervaardigd. Blikvangers zijn de 20 inch wielen voor en 21 inch wielen achter en de deurgrepen die net als bij de XLR in de carrosserie zijn verzonken.

Productiemodel vrijwel zeker

De CTS Coupé Concept is zo ontwikkeld dat er diverse motoren in passen. Onder meer de 3.6 liter V6 benzinemotor met een vermogen van 304 pk en ook de - nog in ontwikkeling zijnde - 2.9 liter dieselmotor met 250 pk en 550 Nm past erin. Reden genoeg om aan te nemen dat de auto ook daadwerkelijk het productiestadium zal gaan halen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model