Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac Ciel

Nieuws: Cadillac Ciel

'Groen licht voor Cadillac CieL'

26.07.2012

Wie herinnert zich niet de meeslepende Cadillac Ciel Concept van vorig jaar?! Het merk bracht ermee een ode aan hun meterslange convertibles uit de jaren ’60 en ’70 zoals de Eldorado en de Deville. Iedereen zag hem graag in productie gaan, ook GM. En nu is het groene licht dan ook gegeven.

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Het is namelijk niet zo dat de Ciel Concept (vrijwel) ongewijzigd straks in de showroom staat. GM is op zoek naar een nieuw topmodel voor Cadillac en wil enkel designelementen van de Ciel Concept gebruiken om die vorm te geven. Als concept voor het toekomstige vlaggenschip van het Amerikaanse luxemerk heeft het moederbedrijf een sedan in gedachten.

Duitsers
Dat de keuze is gevallen voor de sedan en niet voor een pracht-en-praal-koets à la Ciel is niet zonder reden. Een imagebuilder heeft Cadillac op de Amerikaanse markt niet nodig, wel een geduchte concurrent voor de S-klasse, 7-serie en A8 die steeds meer terrein winnen in de USA. Met de nieuwe XTS kan het enige tegenstand bieden, maar als het op cachet aankomt denkt zelfs Cadillac dat deze het onderspit moet delven tegen de ijzersterke Duitsers. Een model boven de XTS moet het zwaarste wapen zijn tegen de indringers.

Offensief
Sowieso is Cadillac bezig met een waar modellenoffensief om luxe- en comfortzoekende Amerikaanse en ook Europese automobilisten ervan te overtuigen dat zij daarvoor het nummer-één-merk zijn. Zo moet de ATS de aanval openen op de 3-serie, A4 en C-klasse en gaan de eveneens nagelnieuwe CTS plus XTS het opnemen tegen het E-segment van de Germanen en de Japanners (klasse van de BMW 5-serie). Een nieuwe Escalade is ook in de maak en als klap op de vuurpijl kunnen we de showroomversie van de ELR verwachten, de Volt volgens Cadillac.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model