Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Cadillac Ciel Concept

Nieuws: Cadillac Ciel Concept

De Cadillac Ciel Concept

22.08.2011

Dit is de Cadillac Ciel Concept, een ode aan de opengewerkte pracht-en-praalwagens van toen en tegelijkertijd een geromantiseerde belichaming van Cadillac’s toekomstige designrichting. Waar anders dan op Concours d’Elegance Pebble Beach werd deze schoonheid onthuld.

Het Concours D'Elegance op Pebble Beach in het Californische Monterey is een prestigieus evenement. Daar moet en kun je niet zomaar met iets eender komen opdraven. De concept die Cadillac heeft klaargestoomd voor dit evenement past probleemloos in het plaatje. De Ciel (uitgesproken als C-L en meteen een verwijzing naar het Franse woord voor 'lucht') is een bijzonder luxueuze en extravangante vierdeurs convertible. Cadillac verwijst ermee naar z'n verleden, zonder zich naar eigen zeggen te verliezen in een retrogebeuren.

Slee
Cadillac Ciel ConceptDe techniek is volledig van deze eeuw. Onder de riant bemeten motorkap van de Ciel rust een 3.6 liter V6 met twee turbo´s gekoppeld aan een elektromotor. De hybride-aandrijving wordt gevoed door een lithium-ion accu. Exacte prestaties geeft Cadillac niet vrij, maar om het gigantische gevaarte (de wielbasis is nog eens 25 centimeter langer dan de CTS Sedan) gestopt te krijgen doet het merk alvast beroep op keramische remmen. Die zijn zichtbaar door de spaken van de 22 inch velgen.

Authentiek, net als toen
Cadillac benadrukt dat de blinkende koetswerkelementen voor één keer geen glanzend plastic zijn, maar echt chroom. En het voorruitframe is vervaardigd uit gepolijst aluminium. De toegang tot het interieur waar zich vier individuele zetels bevinden wordt voorzien door voorwaarts openende voordeuren en tegengesteld scharnierende achterportieren, de zogenoemde suïcidedoors. Een B-stijl is er niet. De deurpanelen en het dashboard zijn bekleed met Italiaans olijfhout en alle stoelen zijn voorzien van een verwarming- en ventilatiefunctie. Het instrumentarium in de Ciel is bewust eenvoudig gehouden. Aan de afwerking is echter koste nog moeite bespaard. Ze huizen in sierlijsten van geborsteld aluminium en hebben zowel een analoge als een digitale weergave.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model