Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac ATS

Nieuws: Cadillac ATS

Cadillac ATS ook als Wagon

01.11.2012

Aangenaam verrast waren we toen we vorige week voor het eerst konden rijden met de nieuwe Cadillac ATS. De zakensedan is wendbaar, compleet en snel. Met een liefst 276 pk sterke viercilinderbenzine als enige verkrijgbare motor zal het wel niet zo vlot lopen met de verkopen, maar hulp is onderweg in de vorm van een diesel en een Wagon. Ook staat er een supersnelle ATS-V op de agenda.

Enigszins verrassend is de nieuwe loot van Cadillac een welkome aanvulling op de zakelijke middenklasse waarin de BMW 3-serie, Audi A4 en Mercedes-Benz C-klasse domineren. De Amerikaanse sedan stuurt als de beste, is concurrerend afgewerkt, luxe en zeer snel dankzij een bijzonder krachtige viercilinder turbobenzinemotor. De potente benzinemotor is ook meteen een domper voor de ATS. Het maakt de instapprijs hoger dan zijn grootste rivalen en in het zakensegment is de vraag naar diesels het hoogst.

Opel's topdiesel
Ondanks deze marktfeiten moet de 2.0T-benzine het voorlopig in z'n eentje doen. Een dieselmotor in de ATS zal niet eerder verkrijgbaar zijn dan in de loop van 2013. Ook de diesel zal een tweeliter zijn. Momenteel is deze al verkrijgbaar in de Opel Astra en Insignia en daarin is deze BiTurbo goed voor 195 pk en 400 Nm. Of Cadillac deze vermogenswaarden overneemt is nog onbekend maar het zou zomaar kunnen aangezien de tweeliter benzinemotor ook onveranderd is overgenomen van de Astra OPC.

ATS-V
Een model dat absoluut niet zal bijdragen aan de verkoopaantallen maar geheid wel aan het imago en de naamsbekendheid van Cadillac in Europa is de ATS-V. Dit model, dat te vergelijken is met de M3 van BMW, de RS4 van Audi en de C 63 AMG van Mercedes, zal garant staan voor ongekende prestaties. In tegenstelling tot de eerdere V-modellen van Cadillac zal in de ATS-V geen grote V8 dienst doen maar een V6 met twee turbo's. Het exacte vermogen van deze in 2013 te verschijnen uitvoering is nog niet bekend maar zal rond de 400 pk komen te liggen.

ATS Wagon
Waar Cadillac nog niets over kan of wil zeggen is de lancering van de ATS Wagon. Dat hij er komt is zeker maar wanneer is vooralsnog een groot vraagteken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model