Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac ATS

Nieuws: Cadillac ATS

Cadillac ATS leverbaar vanaf € 51.530,-

29.10.2012

We hebben er even op moeten wachten maar Cadillac heeft nu dan ook in Nederland de orderboeken geopend voor de gloednieuwe ATS. Deze middenklasser is hét Amerikaanse antwoord op de Duitse hegomonie.

Terwijl we nota bene in Duitsland aan het rijden zijn met de nieuwe ATS heeft Cadillac bekend gemaakt hoeveel er overgemaakt dient te worden om de nieuwe sportsedan op de oprit te krijgen. Vooralsnog is de ATS in Nederland uitsluitend leverbaar met de nieuwe 2.0 liter geblazen viercilinder. Deze levert een vermogen van 276 pk en is mede dankzij zijn 353 Nm aan trekkracht uiterst vlot weg bij het stoplicht. De sprint naar de honderd is bijvoorbeeld al na 6 seconden voorbij. Zijn verbruik is natuurlijk navenant maar verschilt met 8,2 l/100 km nauwelijks van zijn directe concurrentie.

Prijzen
De prijzen van ATS starten bij € 51.530,-. De Amerikaan verschijnt dan in de Elegance-uitvoering met een handmatige zesbak. Voor een toeslag van € 2.300,- wordt de pook verwijderd en vervangen door een zestraps automaat. Ondanks het nog ontbreken van de aanwezige luxe aan boord zijn al wel de uitvoeringen boven de Elegance en hun prijzen bekend. Zo is de Performance-uitvoering er vanaf € 58.720,- en kost de Sport Luxury minstens € 55.590,-. Het topmodel, de Premium, staat in de boeken vanaf € 62.300,-. De laatste twee in combinatie met automaat zijn eventueel ook met vierwielaandrijving. De meerprijs daarvan bedraagt een kleine drieduizend euro.

Concurrentie
Cadillac laat er overigens geen twijfel over bestaan wie het als grote concurrenten ziet voor de ATS. Dat is natuurlijk het Duitse trio Audi A4, BMW 3-serie en Mercedes-Benz C-klasse dat al jaren het premium sedan-segment in zijn greep heeft. Qua prijsstelling zit Cadillac in ieder geval goed want wil je bij BMW aan een vergelijkbaar vermogen komen moet er minstens € 54.455,- betaald worden terwijl er voor een vergelijkbare Audi minstens € 56.860,- op tafel moet komen. Binnenkort lees je in onze rij-impressie of de ATS ook op andere vlakken het gevecht aan kan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model