Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac ATS Coupé

Nieuws: Cadillac ATS Coupé

Prijskaartje voor Cadillac ATS Coupé

30.09.2014

De Cadillac ATS is een zeldzaamheid op de Europese en helemaal op de Nederlandse wegen. Gezien zijn kwaliteiten merkwaardig, gezien zijn prijsstelling begrijpelijker. De vanafprijs ligt hoog vanwege zijn krachtige aandrijflijn. Idem dito wat betreft de tweedeurs carrosserievariant, de ATS Coupé.

Evenals de vierdeurs Cadillac is de ATS Coupé enkel verkrijgbaar met een krachtige, 276 pk sterke viercilinderturbo. Het koppel van dat benzineblok, die z’n roots bij de Opel Astra GTC OPC heeft liggen, reikt tot 400 Nm en vindt via een handgeschakelde versnellingsbak de achterwielen. Op papier is de ATS Coupé daarmee een heerlijk rij-ijzer en als de auto ook maar een beetje vergelijkbaar rijdt als de vierdeurs versie – wat in de lijn der verwachting ligt – dan zal dat in de praktijk niet anders zijn.

Keurige prijs
Dan de prijs. De Cadillac ATS Coupé start bij € 53.961,-. Aanvankelijk een pittige prijsstelling, maar dat valt recht te praten als je de Amerikaan qua specificaties vergelijkt met de auto’s waartegen opgebokst moet worden. De BMW 425i bijvoorbeeld, met 245 pk sterke viercilinderturbo, kost € 48.500,- en voor de Mercedes-Benz C 250 Coupé, die 204 pk sterk is, wordt ook ruim 48 mille gevraagd. Ook de Audi A5 2.0 TFSI heeft een prijskaartje dat zo’n vijfduizend euro lager ligt dan dat van de ATS Coupé, maar is met een vermogen van 225 pk eveneens een stuk minder sterk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model