Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Cadillac ATS Coupé

Nieuws: Cadillac ATS Coupé

Prachtige verrassing: Cadillac ATS Coupé

14.01.2014

Als een duvel uit een doosje wordt de Cadillac ATS Coupé op de Detroit Motor Show gepresenteerd. Hij krijgt de nodige stijlkenmerken mee van de schitterende Elmiraj Concept, die er helaas nooit zal komen. Mede daarom vinden we deze ATS eveneens prachtig.

Cadillac is lekker op dreef. En dat begon zo´n beetje anderhalf jaar geleden toen de ATS werd gelanceerd. Vriend en vijand werden verrast door deze uitstekend rijdende compacte vierdeurs sedan in de geest van de BMW 3-serie. En nu introduceert Cadillac de Coupé-carrosserievariant daarvan. Met stijlkenmerken van de prachtige Elmiraj Concept. Worden de Europese premiumfabrikanten hier zomaar eventjes opnieuw te kijk gezet? In Amerika althans wel, want Cadillac wist daar weer eens flink te plussen ten kosten van het bekende Duitse trio.

Eigen plaatwerk
De ATS Coupé is als vanzelfsprekend gestoeld op hetzelfde platform als de sedanvariant en heeft een even lange wielbasis van 2.775 millimeter. Reken dus niet op overdreven veel beenruimte achterin, het grootste manco van de ATS. Wat je niet meteen verwacht is dat de Coupé grotendeels een eigen koetswerk heeft. Het dak, de portieren, de flanken achter en de kofferbak zijn namelijk exclusief voorbehouden aan de coupé, evenals het licht opgefriste front (ten opzichte van de ATS Sedan) en de voorspatborden. Om het sportieve karakter van de auto te benadrukken monteert Cadillac standaard grote wielen onder de ATS Coupé. Tot slot wil het merk nog even kwijt dat hun nieuwste bovendien het eerste productiemodel is met het nieuwe merkembleem voorop de neus.

Opgewaardeerd CUE-systeem
In het interieur vind je een dashboard en meubilair terug dat sterk leunt op dat van de ATS Sedan. Dat geldt ook voor de materialen, technologieën en features, zoals het CUE-infotainmentsysteem dat voor de Coupé alvast een update kreeg. Het systeem is nu voorzien van een nieuwe Tekst-to-Voice mogelijkheid voor smartphone-gebruikers en Siri Eyes Free voor iPhone iOS6 en iOS7-bezitters. De uitbreiding zou zorgen voor meer connectiviteitsopties en gebruiksgemak.

Perfecte gewichtsverdeling
De eerste keer dat we de ATS reden werden we compleet verrast door diens fantastische rijeigenschappen. En Cadillac verzekert ons dat dit sterke punt bij de ATS Coupé niet is afgezwakt. Sterker, de tweedeurs kent nog hogere prestaties door de perfecte gewichtsverdeling van 50/50 te koppelen aan een sterker gemaakte 2.0 liter viercilinderturbo. In de ATS Coupe levert dat blok 14 procent meer koppel, tot maximaal 400 Nm. Deze winst in trekkracht, gepaard met 276 pk, resulteert onder meer in een vlottere srint naar 100 km/h. Slechts 5,8 seconden doet de ATS Coupé daarover. Voor een goede vertraging zorgen dan weer remmen van Brembo en deze schuilen zich achter 18 inch wielen, die desgewenst allemaal aangedreven kunnen worden. Een door de bestuurder instelbaar sportonderstel met mechanisch sperdifferentieel en achterwielaandrijving is standaard.

De Cadillac ATS Coupé debuteert in Detroit en is vanaf komende zomer te bestellen. Wie dat vervolgens snel doet kan nog voor het einde van dit jaar rijden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model