Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bugatti Veyron

Nieuws: Bugatti Veyron

Bugatti hijst Veyron in speciaal jasje

24.10.2012

Een grensverleggende auto zou toch makkelijk te slijten moeten zijn. Niets blijkt minder waar in het geval van de Bugatti Veyron. Jaren na dato moet die zich nog altijd in allerlei bochten wringen om nieuwe eigenaren te vinden. In het verleden bleek een speciale editie hierbij te helpen en sindsdien is Bugatti er niet mee opgehouden. Dit is de Rafale, de zoveelste.

Een 1.200 pk sterke hypercar die wordt gezien als mijlpaal in de auto-geschiedenis, wie wil dat nu niet? Ok, als het prijskaartje een getal met zes cijfers laat zien dunt de potentiële clientèle geheid wat uit, maar bezoek een willekeurige <em>classic car</em>-veiling en de miljoenen vliegen gretig over tafel. Geld lijkt dus niet het probleem. Bugatti moet echter alle zeilen bijzetten om de Veyron te verkopen. Gezien het gigantische aantal special edities ben je intussen juist specialer als je in de oer-Veyron rondtoert.

Rafale
Wij kunnen dit dan wel vinden, Bugatti gaat vrolijk verder en lanceert tijdens de Sao Paulo Motor Show de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Rafale. Het betreft, net als bij de SE, BugARTi, Wei Long en Middle East Editions, eigenlijk uitsluitend een ander likje verf en nieuwe bekleding voor het interieur. Voor de lak is gekozen voor een tweekleurig palet bestaande uit Gris Rafale en blauw koolstofvezel. Het interieur is uitgevoerd met blauw leren stoelen, grijze stiksels en wederom blauw koolstofvezel. Onder de kap vinden we nog altijd de 8.0 liter W16-motor die 1.200 pk en 1.500 Nm naar de wielen stuurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model