Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bugatti Veyron II

Nieuws: Bugatti Veyron II

Bugatti Veyron part two

14.01.2011

Hoe superieur de Bugatti Veyron ook is en blijft, ook hij heeft niet het eeuwige leven. Vroeg of laat moet er dus een nieuwe komen. Bugatti broedt daar momenteel op met slechts één doel: hun eigen excellentie overstijgen.

In tegenstelling tot de 16C Galibier - de komst van de supersedan is nog altijd niet officieel bevestigd - maakt Bugatti geen geheim van de opvolger van de Veyron. Inmiddels zijn de ingenieurs van de exclusieve Franse constructeur begonnen met de eerste potloodstrepen en verwacht wordt dat hun nieuwe pronkstuk ergens in 2013 af zal zijn. Daarin zal naar alle waarschijnlijkheid dezelfde 8.0 liter W12 met vier turbo's komen te liggen. Wederom met meer dan 1.000 pk, maar voor exacte cijfers is het uiteraard nog veel te vroeg.

De lat nog hoger
Dat Bugatti zichzelf verplicht de lat van de Veyron-opvolger nog hoger te leggen dan de huidige editie is vanzelfsprekend. Bovendien rekent de ganse autowereld daarop. Een hogere topsnelheid is één van de hoogste prioriteiten. Om een nog hogere top dan de 435 km/h van de 1.200 pk en 1.500 Nm sterke Bugatti Super Sport te realiseren zal het wagengewicht van de nieuwe Bugatti naar beneden moeten. Met een kleine 1.900 kilogram is de Veyron namelijk absoluut geen vedergewicht. Hieruit kunnen dus opmaken dat de nieuwe Bugatti nog hoger wordt dan het al astronomische tarief van de Veyron.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model