Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car Edition

Nieuws: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car Edition

Bugatti claimt snelste productie-cabrio

11.04.2013

Het Franse Bugatti heeft zojuist de titel snelste productierijpe cabriolet ooit opgeëist. Met een Chinese coureur achter het stuurwiel behaalde de Veyron Grand Sport Vitesse liefst een topsnelheid van 408,84 km/h.

Op de Autosalon van Shanghai zal Bugatti de gloednieuwe wereldrecordhouder aan ons voorstellen. Speciaal voor deze recordpoging hebben de Fransen (opnieuw) een ander kleurtje aan de optielijst van de Veyron toegevoegd, zodat de benoeming tot wereldrecordhouder een speciaal tintje krijgt.

Lange naam
Onlangs nog nam de organisatie van het Guinness Book of  Records het snelheidsrecord van de Bugatti Veyron Super Sports af omdat deze niet rechtsgeldig is neergezet. Dit op aangeven van het Amerikaanse Hennessey. De achterliggende reden hiervan was hun Venom GT die naar eigen zeggen wel recht heeft op die hoge eer omdat deze onaangepast een topsnelheid van 427,60 km/h wist te bereiken. Het officieuze wereldrecord van langste naam voor een productieauto zal Bugatti niet snel afgenomen worden. De officiële naam van de huidige recordhouder voor open productieauto´s is namelijk 'Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car Edition'.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model