Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bugatti Veyron 16.4 Meo Costantini

Nieuws: Bugatti Veyron 16.4 Meo Costantini

Bugatti onthult Legends nummer drie

05.11.2013

De keuze uit legendes in de roemrijke historie van Bugatti is enorm. Dat we de betreffende personen echter niet allemaal kennen is dan ook niet meer dan logisch. Dat geldt ook voor de derde legende die Bugatti in haar Legends Series, deze heet namelijk Meo Costantini.

Meo Costantini wie?! Het is goed voor te stellen dat deze naam je niet meteen een belletje doet rinkelen. Targa Florio doet dat wellicht wel en laat Costantini deze legendarische Italiaanse race nu tweemaal op z'n naam hebben geschreven. Dat maakt hem ook een legende nietwaar? Bugatti is van mening van wel. Bovendien was hij een goede vriend van Etore Bugatti himself. Ook stond Costantini ooit aan het hoofd van Bugatti's raceteam. Redenen te over om hem een eerbetoon te brengen.

Type 35
Na de 'Jean-Pierre Wimille´ en 'Jean Bugatti´ is de Bugatti Veyron Meo Costantini de derde editie binnen de zeer exclusieve 'Les Légendes de Bugatti'-reeks. Net als de voorgaande hommages dient de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse als basismodel, met 1.200 pk de allersnelste productie-cabriolet ter wereld. De blauwe kleurstelling is al evenzo bijzonder, want geïnspireerd op dat van de Type 35, vijfvoudig winnaar van de Targa Florio en daarmee een van de meest succesvolle racers allertijden.
In het interieur - uiteraard - diverse details van carbon en leder zover het oog reikt. 'Gaucho' noemt Bugatti de kleur van het leer dat afgewerkt is met stiksels in 'Bugatti Light Blue Sport'. Maar een eerbetoon is pas compleet met een zichtbare handtekening van de gelauwerde persoon. Van de Bugatti Veyron Meo Costantini worden slechts 3 exemplaren gebouwd met een prijs van 2,1 miljoen euro per stuk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model