Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Nieuws: Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Bugatti herdenkt zestal legendes

24.07.2013

Middels een zestal Legend editions gaat Bugatti evenveel markante personen uit haar verleden herdenken. De betreffende mensen hebben stuk voor stuk bijgedragen aan de geschiedenis van het roemruchte merk. De eerste persoon die wordt geëerd is coureur Jean-Pierre Wimille.

De komende twaalf maanden zal Bugatti een zestal Legend editions presenteren en de aftrap wordt gegeven op Pebble Beach waar deze eerste ´Les Légendes de Bugatti´ schittert. In het jaar waarin de 24 Uren van Le Mans voor de 90ste keer verreden is staat de eerste gelimiteerde uitvoering in het teken van Jean-Pierre Wimille die voor Bugatti tweemaal Le Mans wist te winnen. De eerste keer was in 1937 in de Bugatti 57G Tank om vervolgens in 1939 opnieuw de winst te behalen.

Racing blue
Zoals bij alle unieke Veyron´s - welke is overigens niet uniek, maar dat terzijde - is vooral de kleurstelling bepalend. In dit geval is dat een speciale blauwe kleur die destijds synoniem stond voor Franse raceauto´s. Tussen de voorstoelen en aan de onderzijde van de achtervleugel zijn de contouren van het circuit van Le Mans afgebeeld.

Nog vijf stuks
Zoals gezegd zal Bugatti de komende twaalf maanden nog vijf ´Les Légendes de Bugatti´ modellen presenteren. De naamgevers daarvan worden tegen die tijd onthuld. Ze zijn stuk voor stuk gebaseerd op de 1.200 pk sterke 16.4 Veyron Grand Sport Vitesse welke onlangs nog de titel ´Snelste cabrio ter wereld´ in de wacht wist te slepen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model